Nou grup multidisciplinari per orientar i avaluar el desplegament de la Superilla Barcelona

Constitució i primera reunió del Consell Assessor de la Superilla Barcelona, que orientarà i avaluarà el desplegament del projecte. La transformació dels primers quatre carrers i quatre cruïlles dels 42 àmbits que es remodelaran en total ha atret 86 propostes, més que cap altre concurs urbanístic de la ciutat. L’objectiu és que tots els veïns i veïnes tinguin un eix verd o una plaça a 200 metres de casa.

27/01/2021 16:35 h

Ajuntament de Barcelona

El paper del Consell Assessor de la Superilla Barcelona inclou formular propostes, emetre informes, coordinar els espais de participació i contribuir a la difusió del pla.

L’espai de reflexió, orientació i avaluació del projecte aplega divuit persones expertes d’àmbits com l’arquitectura, la geografia, l’urbanisme, el medi ambient, el paisatgisme, la sociologia o la cultura.

Rècord de participació en el concurs d’idees

El concurs d’idees per a la remodelació dels primers quatre carrers i quatre cruïlles, la primera fase del projecte, ha rebut 86 propostes en total, un màxim històric de participació en projectes urbanístics.

En concret, s’han presentat 40 propostes per als quatre eixos verds. L’equip guanyador definirà el model d’espai públic i el projecte per al Consell de Cent. El segon, tercer i quart classificats s’encarregaran d’elaborar els projectes de Girona, Rocafort i Comte Borrell, respectivament.

De les 46 propostes que s’han presentat per a les cruïlles, se seleccionarà un equip guanyador per a cadascuna de les places, que serà l’encarregat d’elaborar-ne el projecte:

  • Rocafort – Consell de Cent
  • Borrell – Germanetes/Consell de Cent
  • Enric Granados/Consell de Cent
  • Girona/Consell de Cent

Els equips guanyadors es coneixeran al març i es preveu que les obres comencin el primer trimestre del 2022.

Més espai per als vianants i verd urbà

Un cop acabat, el projecte de la Superilla Barcelona inclourà 21 eixos verds i 21 places amb 33 hectàrees d’espai de passeig i estada per als vianants i 6,6 hectàrees de verd urbà.

L’objectiu és que tots els veïns i les veïnes tinguin un eix verd o una plaça a 200 metres de casa.

Notícies relacionades