PLACES EXHAURIDES! Nou Taller d'història familiar: escriu les teves memòries!

15/09/2022 09:47 h

Andrea Hernández Guerra

L’Arxiu Municipal de Barcelona organitza el “Taller d’història familiar: escriu les teves memòries”, una activitat que constarà de 6 sessions que es realitzaran entre el 6 d’octubre i el 17 de novembre a l’Aula d’activitats de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, de 17 a 18.30 h. Aquest taller es basa en l’exercici de la memòria, un espai on l’escriptura es converteix en un mitjà per retenir i transmetre el que ha succeït en el passat.

Aquest exercici es desenvoluparà a partir de dos recursos: la metodologia de la recerca històrica i l’art d’escriure. Els participants es convertiran en historiadors i escriptors a la vegada, els quals viuran tot el procés com un rescat, com una espècie de “reexistència” d’allò que va ser i també del que hagués pogut esdevenir. La part d’historiador treballarà a partir de certs fets que es podran comprovar de forma documental, mentre que la part d’escriptor es basarà sobre altres normes regides per la creativitat i l’art de narrar. Hi haurà un moment en què realitat i ficció s’uniran per revelar els enigmes i les ombres amagades rere els fets viscuts, és a dir, la història de cadascú, que servirà de context per articular el passat, la memòria familiar.

L’objectiu del taller és, per una banda, aprendre les tècniques de recerca històrica, juntament amb el domini i coneixement de les fonts documentals que es puguin tenir a l’abast i, per altra banda, planificar i estructurar les memòries familiars a partir de l’escriptura, tot buscant el to i l’estil adequats per plasmar-les. Al final del taller, els participants acabaran tenint l’estructura del seu projecte de memòria familiar dividida per capítols i amb el primer capítol revisat i corregit pel professor, l’historiador Manu Valentín.

Per inscriure’s al taller, cal fer-ho a través del següent formulari fins al 30 de setembre de 2022 (les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció). Aquesta activitat està oberta a tothom que hi estigui interessat/ada i no és necessari disposar de coneixements previs sobre tècniques d’investigació històrica per inscriure-s’hi. Tot i així, és molt recomanable portar l’ordinador portàtil personal a les sessions.

Taller d’història familiar: escriu les teves memòries

Dates i horari: 6, 13, 20 i 27 d’octubre i 3 i 17 de novembre, de 17 a 18.30 h

Lloc: Aula d’activitats de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (carrer de Santa Llúcia, 1. 08002 Barcelona)

Etiquetes associades a la notícia