Obert el termini per sol·licitar la participació a la VI Fira de Consum Responsable i d’ESS en el marc de les festes de Nadal 2020

L’Ajuntament de Barcelona organitza la VI Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària en el marc de les festes de Nadal de l’any 2020. Fins el proper 25 d’octubre a les 22h les empreses i i organitzacions l’ESS poden sol·licitar-ne participar.

15/10/2020 13:06 h

Laia Ruiz

La VI Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària de Nadal de l’any 2020 es celebrarà del 18 al 30 de desembre a la plaça de Catalunya. Enguany i de manera extraordinària, la fira es fa en el marc de la reactivació econòmica i social per superar els efectes de la pandèmia, seguint les mesures de prevenció i seguretat necessàries per tal que l’esdeveniment es pugui realitzar.

La Fira té un doble objectiu segons els públics a que es dirigeix:

  • En relació a la ciutadania: donar a conèixer i facilitar el consum responsable, oferint productes de qualitat, de proximitat i/o elaborats amb condicions respectuoses amb les persones i el territori. Els productes disponibles a la Fira seguiran els principis del consum responsable i les pràctiques de l’economia social i solidària.
  • En relació a les empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) i de Consum Responsable: donar visibilitat i enfortir a les empreses i organitzacions de l’ESS de la ciutat compromeses amb el consum responsable i que realitzin accions de difusió i retorn social (durant l’any). Així, ajuden a fomentar els valors i principis de la Fira. En aquesta edició, a més, es busca poder enfortir i reactivar la seva activitat com a part de les mesures front la crisi socioeconòmica causada per la pandèmia.

Després de l’èxit de les cinc edicions ja celebrades de la Fira, l’Ajuntament realitza una crida oberta a les empreses i organitzacions de l’ESS de la ciutat per a que mostrin el seu interès en participar en la nova edició. Aquest any, i degut a la situació d’alerta per l’emergència sanitària deguda a la Covid-19, es farà una versió físicament més acotada de la Fira, controlant l’aforament i amb totes les mesures de seguretat i prevenció. Per tot això, s’ha acordat no realitzar activitats en el marc de la Fira, així com tampoc espais de degustació amb les carpes d’alimentació.

A qui busquem?

Empreses, organitzacions i projectes de l’Economia Social i Solidària i del Consum Responsable de Barcelona que puguin oferir productes i serveis que promouen i permeten practicar un Consum Responsable.

Què oferim?

Espais a la Plaça Catalunya de Barcelona per oferir productes i difondre els valors, les pràctiques econòmiques i socials i de Consum Responsable, sempre necessaris més encara per superar la crisi.

Què demanem?

El compromís de les empreses o organitzacions seleccionades a :

  • Participar en les propostes de dinamització als visitants/consumidors durant la Fira (orientat a incrementar la participació i coneixement dels usuaris dels valors del Consum Responsable i de l’Economia Social i Solidària de les empreses o organitzacions). Realitzar les activitats proposades com a Retorn Social és un compromís imprescindible per ser present a la Fira. Aquest compromís es valorarà en la selecció per participar, a partir de les propostes d’activitats. Donada la situació actual d’emergència sanitària no serà possible desenvolupar-les durant la Fira i es podran desenvolupar al llarg de l’any a l’Espai Consum Responsable o durant la Setmana de Consum Responsable.
  • Seguir i garantir l’operativa de la Fira:
  • Seguir les mesures Covid-19 que determinarà l’organització de la Fira i comprometre’s a l’aplicació concreta.
  • Garantir, respectar i acomplir totes les indicacions necessàries per l’operativa i bon funcionament de la Fira.

Com puc fer arribar el meu interès?

Les organitzacions interessades han de presentar el seu interès en el formulari abans de les 22h del diumenge 25 d’octubre de 2020 i adjuntar la Declaració responsable de la Fira. En cas de dubtes, podeu contactar amb l’organització a través del correu firaconsumresponsable@bcn.cat

Com es seleccionaran les experiències participants?

Un cop tancat el termini, i en funció de les mostres d’interès rebudes, l’Ajuntament realitzarà una anàlisi i una selecció de propostes d’empreses o organitzacions per a la Fira. Durant la primera quinzena de novembre es contactarà amb totes les seleccionades per tal d’acordar les condicions de la seva participació, que quedaran recollides i signades en una declaració responsable de compromisos d’obligat compliment.

 CRITERIS DE SELECCIÓ DE PARTICIPANTS A LA FIRA

  • Economia social i solidària
  • Compromís de les empreses o organitzacions i disponibilitat
  • Qualitat i presentació dels productes
  • Qualitat del producte: temàtica relacionada amb l’alimentació sana, justa i sostenible
  • Pràctiques i Valors del Consum Responsable i de l’Economia Social i Solidària
  • Proximitat
  • Retorn social després de la Fira
  • Originalitat del format de les activitats de retorn social