Programes de suport a l’emprenedoria ESS amb perspectiva de gènere

Barcelona Activa impulsa la incorporació de les dones al món empresarial per combatre la feminització de la pobresa a la ciutat i animar-les a emprendre per elles mateixes dins l’Economia Social i Solidària (ESS). Actualment, hi ha tres programes de suport: FeminESS, Camí de la Solidesa i Construïm en femení.

19/10/2020 13:48 h

Laia Ruiz

A més de les formacions estables i les diferents activitats, s’incorporen programes com el FeminESS, un itinerari d’acompanyament pensat per a dones que vulguin conèixer formes d’emprendre dins l’ESS. En aquest es busca un espai de cooperació per tal de potenciar les sinèrgies entre les participants i les competències emprenedores de cadascuna.

A més de les 20 hores de sessions grupals col·laboratives, l’itinerari consta d’una borsa de 62 hores de tutories individualitzades per tal de poder ajudar a cadascuna de les emprenedores de manera més directa, ja sigui de manera individual o en grup, depenent de les necessitats personals de cada projecte.

Altres programes pensats per al públic femení son el Camí de la Solidesa i el Construïm en femení.

Per una banda, Camí de la Solidesa busca acompanyar i enfortir organitzacions de l’ESS que bé estiguin gestionades i liderades per dones, o bé vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat. Un cop feta la diagnosi de l’estat de cada organització, el Camí de la Solidesa s’encarrega d’oferir eines, idees i recursos per reforçar-les. Segons les característiques de cada organització s’idea un pla estratègic, un pla de comunicació, una transformació de forma jurídica o allò que més pugui potenciar el seu enfortiment. Les sessions informatives es duran a terme el proper dilluns dia 2 de novembre de 16:30 a 17:30 i el dimecres 4 de novembre de 11 a 12 hores. Les inscripcions es fan a través del web.

D’altra banda, el Construïm en femení es centra més en la formació per a dones que vulguin dur a terme projectes d’emprenedoria cooperativa, social i solidària. S’ofereix una formació amb visió de gènere que serveixi com a espai de referència. Aquest itinerari consta de 100 hores de formació, 200 hores d’acompanyament individual i 24 hores de tutories grupals. El contingut transcorre per diferents àmbits per tal de ser el més complet possible: accions d’introducció a l’ESS, desenvolupament de competències emprenedores, espais de gestió emocional per promoure la recuperació i transferència del talent i les capacitats de les participants, o dinars i rutes en xarxa per conèixer altres iniciatives i projectes en l’àmbit de l’ESS. L’inici de les formacions serà a principis del 2021 i les sessions informatives a finals de novembre. Tota la informació actualitzada al web.

Etiquetes associades a la notícia