Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 25 de març de 2022

El Ple del Consell Municipal del mes de març del 2022 ha aprovat tres proposicions de l’oposició: la del grup municipal d’ERC, per regular el comerç electrònic i el seu impacte a la ciutat; la del PP, que insta a consensuar un pla d’usos de l’Eixample, i la de Valents, per fer un estudi de l’impacte econòmic de les obres del tramvia a la Diagonal. La proposta de J×Cat i la moció d’urgència presentada per Cs han estat rebutjades.

25/03/2022 15:20 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposició que insta el Govern municipal a regular el comerç electrònic i l’impacte que té a la ciutat, a garantir l’ús correcte de l’espai públic per part de les plataformes de repartiment de productes i a presentar la proposta de l’anomenada taxa Amazon. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat, els vots contraris del PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció de Cs.

La proposta de Junts per Catalunya reclama que se suspengui el procés de licitació del projecte “Nous eixos verds” i que s’elaborin i es publiquin un pla de mobilitat i diversos informes sobre l’impacte del projecte a l’Eixample i a la ciutat. S’ha rebutjat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC.

Ciutadans ha substituït la proposta que presentava inicialment per una moció d’urgència que insta el Govern a suspendre l’aplicació de l’ordenança de la ZBE vigent i deixar-la sense efecte, i a deixar sense efecte les sancions imposades i no imposar-ne de noves. Aquesta moció ha quedat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

El Partit Popular ha instat el Govern municipal a consensuar amb les associacions, les entitats veïnals i els eixos comercials un pla d’usos de l’Eixample que assumeixi els interessos socials i econòmics del districte. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat.

La proposta de Valents ha reclamat fer un estudi de l’impacte econòmic del projecte d’unió del tramvia per la Diagonal sobre els comerços afectats per les obres i oferir-los ajudes i compensacions. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, l’abstenció d’ERC, BComú i el PSC i cap vot en contra.