“Obrim carrers” estrena l’horari d’estiu

De 10.00 a 21.00 hores. Aquest és l’horari que estrena “Obrim carrers” a partir d’aquest cap de setmana, 6 i 7 de maig, i que es mantindrà fins a la primera setmana del mes d’octubre. D’aquesta manera, l’horari s’adapta a les hores de sol, aprofitant que cada vegada es fa fosc més tard.

02/05/2023 12:35 h

Ecologia Urbana

A partir d’aquest cap de setmana “Obrim carrers” s’endarrereix una hora: ara començarà a les deu del matí i s’allargarà fins a les nou del vespre. El nou horari s’aplicarà tots els dissabtes i diumenges i permetrà gaudir dels carrers de Sants, de la Creu Coberta i Gran de Gràcia fins a última hora del vespre, que és quan ve més de gust passejar durant els mesos de calor.

Convivència amb les bicicletes i els patinets

L’eix dels carrers de Sants – Creu Coberta i el carrer Gran de Gràcia continuaran sent, tots els caps de setmana, espais de preferència per als vianants, sense trànsit ni fum. Les bicicletes i els patinets també poden circular per aquestes vies, però els usuaris han de respectar la preferència de les persones que es desplacen a peu.

En aquest sentit, cal recordar que aquests vehicles poden circular durant la celebració d’“Obrim carrers”, però sempre a un màxim de 10 km/h i fent un ús responsable del vehicle per evitar qualsevol possible accident. En cas que hi hagi aglomeracions de persones, és obligatori baixar de la bicicleta o el patinet i anar a peu. Podeu consultar aquí el cartell informatiu d’“Obrim carrers”.

Pel que fa a la resta de vehicles, cal recordar que durant “Obrim carrers” només es permet el pas de vehicles de serveis municipals i d’emergència, vehicles de càrrega i descàrrega, vehicles dels veïns de la zona que es dirigeixin al seu aparcament privat, usuaris dels aparcaments de rotació, taxis en cas d’emergència i vehicles de persones amb mobilitat reduïda. Els veïns de la zona poden circular amb el seu vehicle des del carrer transversal més proper al seu aparcament. En tot cas, sempre s’han de seguir les indicacions dels auxiliars de trànsit presents a cada carrer.

Notícies relacionades