Presentació

Barcelonins i barcelonines,

Animar els veïns i veïnes de Barcelona a sortir al carrer per gaudir de la festa de la Mercè és un dels compromisos més agradables que tinc com a alcaldessa de Barcelona. Enguany, aquesta crida té un sentit especial, després de l’immens dolor causat per l’atemptat i el record sempre present de les víctimes. Som una ciutat que sap expressar el seu dolor i la solidaritat, però que també sap recuperar-se i fer front a l’adversitat.

Per aquest motiu, sortir a celebrar la Mercè té més sentit que mai. Aprofiteu la festa més estimada de la ciutat, no us quedeu a casa, passegeu per la nostra estimada Rambla, sortiu, gaudiu dels concerts, dels espectacles més variats, porteu els nens i nenes a veure els gegants i els castells, descobriu els talents de tants i tants artistes de carrer, de circ, ballarins i ballarines de tots els estils que durant uns dies ompliran la ciutat. En definitiva, participeu-hi. Perquè la festa sou vosaltres i és per a vosaltres. Aquesta vol ser una Mercè especial, amb un cartell alegre, obra de Javier Mariscal, en homenatge al 25è aniversari dels JJOO.

A més, tenim com a ciutat convidada Reykjavík, amb la qual compartim inquietuds culturals, mobilitzacions socials i el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. 

Em fa especial il•lusió que Marina Garcés hagi acceptat la invitació a fer de pregonera. La Marina és una veu lúcida i crítica que ens dona claus per pensar sobre les incerteses del moment present; una dona que a través de la filosofia ens convida a fer-nos preguntes i cercar respostes, sempre des del seu profund humanisme i amor per aquesta ciutat.

Participem tots i totes en la festa per fer-la més gran que mai. Fem de la Mercè una festa on demostrem que som una ciutat de pau, orgullosa de la seva diversitat, una ciutat que sent el dolor, però a la qual no aconseguiran arrencar el somriure.

Fem de la Mercè una festa més propera, perquè cada any la Mercè s'estén per més barris de la ciutat. Aquest any no només torna al parc de la Trinitat, sinó que també visita el parc de Sant Martí i el de Nou Barris. Perquè la Festa Major ha de ser festa al centre i als barris. Perquè Barcelona no és res sense els seus barris i la seva gent.

Celebrem al mateix temps que ens cuidem els uns als altres, que ens respectem i que estimem la vida. Aquesta és la nostra festa, perquè tots i totes, per uns dies, som Mercè i ningú ens la podrà prendre.

 

Ada Colau Ballano

Alcaldessa de Barcelona