Retrat de Vandana Shiva

Física, activista ecologista i pensadora ecofeminista

Doctora en Ciències Físiques, Vandana Shiva (Dehradun, Índia, 1952). És una de las fundadores de la unitat de gènere al International Centre for Integrated Mountain Development (ICIMOD) i de la Women’s Environment & Development Organization (WEDO). Presideix la Comissió Internacional sobre el Futur de l’Alimentació i l’Agricultura (Toscana, Itàlia) i és membre del World Future Council i del consell del Fòrum Internacional sobre Globalització.

És autora de llibres com Making Peace with the EarthEarth DemocracySoil Not OilStaying AliveStolen HarvestWater Wars y Globalization’s New Wars. Ha rebut més de vint premis internacionals, entre els quals el Right Livelihood Award, considerat el Premi Nobel alternatiu (1993); la Beca John Lennon-Yoko Ono per la Pau (2008); el Premi de la Pau de Sidney (2010); i el Premi de la Pau de Calgary (2011). 

Articles de Vandana Shiva

Il·lustració © Riki Blanco
Cap a un nou model alimentariUn planeta, una salut. Connectats per la biodiversitat

L’emergència sanitària del coronavirus ens ha fet veure que la salut del planeta i la nostra són inseparables. Hem de desglobalitzar el sistema alimentari perquè ens està conduint al...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis