65

Col·leccions

 

La vocació artística de Frederic Marès, l’escultura, va esdevenir alhora la seva passió. Al llarg de la vida va reunir una extensa col·lecció d’escultura hispànica que abasta des de l’època antiga fins al segle XIX, en la qual predomina la talla policromada religiosa. Aquesta col·lecció ocupa les plantes baixa i primera, així com part de la planta subterrània de l’edifici.

Marès també donà una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s’exhibeix en el seu Estudi-biblioteca.

El Gabinet del col·leccionista ocupa la segona i la tercera planta de l’edifici. És pràcticament un museu dintre del museu i permet apreciar fins on arribava la dèria col·leccionista de Marès. Desenes de milers de peces documenten formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX, com ara ventalls, pipes, rellotges, fotografies, joguines, claus, pots de farmàcia i reliquiaris, que es presenten en una atmosfera intimista i evocadora del particular univers de Marès.

Un dels objectius principals de l’àrea de col·leccions és documentar les fonts i les formes d’ingrés de les obres i les seves procedències, les quals il·lustren el perfil col·leccionista de Frederic Marès.

En matèria de conservació preventiva i restauració, el Museu treballa per garantir la preservació de les obres i els objectes que integren les seves col·leccions per a les generacions presents i futures.

El treball en col·laboració de les diferents àrees del Museu permet aprofundir en el coneixement històric i artístic de les obres i, en definitiva, en la millora de la seva presentació i difusió al públic.