Prop d'un centenar d'activitats per celebrar L'Orgull de Barri

La celebració de l’Orgull LGTBI s’estén a tots els barris de la ciutat amb més de cent propostes artístiques per celebrar la diversitat i, demà, la programació s'estrena a Gràcia amb una jornada festiva a l'Espai Jove La Fontana.

..
19/06/2023 - 10:57 h - LGTBI Alexandra Serret Delgado

Entre el maig i el juny se celebren dues jornades clau en la lluita pels drets de les persones LGTBI, el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (28 de juny). Barcelona s’afegeix als actes de reivindicació i celebració amb una àmplia programació, que ja es va inaugurar amb la Festa del Centre LGTBI, el passat 20 de maig, i que continua durant tot el mes de juny a diversos espais públics, equipaments i museus de la ciutat. El punt culminant de la programació serà el 28 de juny, amb el concert de l’Orgullosa, que enguany tindrà lloc al Moll de la Fusta.

La celebració de l’Orgull LGTBI també s’estén a tots els districtes amb un seguit d’activitats per celebrar i reivindicar la diversitat sexual, afectiva i de gènere en carrers, places, biblioteques o centres cívics, entre altres espais. Prop d’un centenar d’activitats com concerts, rutes guiades, tallers de drag, festivals d’arts escèniques, festes, xerrades, gravacions de pòdcast o projeccions de documentals formaran part de la programació de l’Orgull de Barri.

L’ampli ventall de propostes sorgeix de l’esforç de les entitats, les associacions i els equipaments que treballen dia rere dia per defensar els drets LGTBI i lluitar contra l’LGTBI-fòbia en el terreny comunitari, des de la proximitat i la participació.

La programació a Gràcia s’estrena demà 27 de maig, a l’Espai Jove La Fontana amb la Jornada Bandada, un dia per compartir espais i fer xarxa des de les dissidències sexuals. Podeu consultar-les totes les activitats que acullen els barris de Barcelona en aquest enllaç.

A la programació de l’Orgull de Barri s’hi uneixen les propostes de l’Orgull de museus, en què diferents museus de la ciutat tornen a unir-se per reinterpretar les seves col·leccions en clau LGTBI. Amb exposicions, visites guiades o tallers, es proposa una mirada des de la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports o la creació artística.

El cartell

Enguany els cartells que donen vida, color i força reivindicativa a les activitats són obra de l’artista lituana Egle Zvirblyte. Les creacions d’aquesta il·lustradora es caracteritzen per ser brillants i acolorides, impactants i irreverents, amb una forta presència dels temes de la identitat, la transformació, la connexió humana i el poder de la dona. Les il·lustracions que componen els diversos cartells que ha dissenyat per a la ciutat, que també compten amb el disseny d’Arauna Studio, mostren una Barcelona combativa i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Més informació