Barcelona Cultura
Vés al contingut

Exposicions

Laies les gegantes

Laies, les gegantes

Del 4 a l'11 de febrer, de 10.00 a 20.00 h. 
Palau de la Virreina (la Rambla, 99)

La gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia i l'Elisenda del Pi, la Lola del Raval o la Maria la Neta de la Barceloneta, entre altres gegantes, i només gegantes, de Ciutat Vella, es reuneixen al Palau de la Virreina per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. A partir del dia 8 al vespre també hi serà la Violant, la geganta de la Ciutat, que presenta una sorpresa amb motiu dels 600 anys de gegants a Barcelona.

El diumenge 12, Diada de Santa Eulàlia, desfilaran plegades a partir de les 18.30 h en la Passejada de les Laies.

Exposició de gegantons i capgrossos de Barcelona

Mostra de gegants infantils i d'escola de Barcelona

Del 4 al 10 de febrer, de 10.00 a 20.00 h. Obertura i inauguració el dissabte 4, a les 18.00 h.
Pati Manning de la Casa de Caritat (carrer de Montalegre, 16)

Ja fa més de vint anys que els gegants infantils de la ciutat es troben al Pati Manning de la Casa de la Caritat per preparar-se de cara a les festes de Santa Eulàlia. La festa major d’hivern està dedicada a la canalla i per això són els més joves els qui protagonitzen alguns dels actes més singulars de la festa.

Però no només hi haurà els gegantets dels diversos barris de la ciutat! També hi trobareu desenes de gegants, bèsties, cuques, capgrossos, cavallets i dracs de les escoles de Barcelona, que acompanyen els nens i nenes en la seva vida educativa i que esdevenen una perfecta immersió en les festes i tradicions més nostrades.

Tots aquests elements festius i d’altres vinguts expressament sortiran a desfilar el dissabte 11, a les 11.30 h, des de la plaça dels Àngels, i acabaran a les 13.00 h a la plaça de Sant Jaume amb la Ballada de Gegants Infantils.

I vosaltres, amb quin gegant us quedeu?