Barcelona Cultura
Vés al contingut

Cerimònia de la col·locació del penó de Santa Eulàlia

12 de febrer a les 12h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Cerimònia protocol·lària de la col·locació del penó de Santa Eulàlia al balcó principal de l’Ajuntament a càrrec de l’alcaldessa i la resta del consistori i, tot seguit, el ball de la gegantona Laia de Barcelona al pati de l’Ajuntament.

Ofrena floral a Santa Eulàlia

12 de febrer a les 19.15h
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Ofrena floral de la Gegatona Laia de Barcelona, a la imatge de santa Eulàlia de la baixada del mateix nom. Acte excepcional amb un format nou, només en línia.

Protocols de l'Àliga de la Ciutat

Àliga
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Acte tradicional dels Protocols de l’Àliga la Ciutat a la Basílica de Santa Maria del Mar, amb l’entrada solemne de l’Àliga al so de la música Marxa de l’Àliga de la Ciutat, els balls del Lleó de Barcelona, dels Gegants de Santa Maria del Mar i, excepcionalment, dels Gegants de la Ciutat; i com a cloenda dalt del presbiteri i davant l’altar, el Ball de l’Àliga de la Ciutat (s. XVIII), rememorant el privilegi de l’Àliga de ballar en sòl sagrat. 

Cercavila de bandes i mostra de puntaires

Bandes
Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona, Banda del Col·legi del Pare Manyanet i Associació Catalana de puntaires

Desfilades de les bandes Banda Simfònica Roquetes de Nou Barris de Barcelona i la Banda del Col·legi del Pare Manyanet i mostra de puntaires amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys

Festa Bastonera de Santa Eulàlia

Bastoners
Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya - Territorial de la Regió de Barcelona

Vídeo resum de la Festa Bastonera amb les actuacions i la desfilada de les colles i balls de bastons de Barcelona i de colles convidades; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Correfoc de les bèsties petites

Bèsties petites
Agrupació del Bestiari Popular i Festiu de Catalunya - Territorial del Barcelonès

Vídeo resum de l’actuació de les colles barcelonines de bestiari infantil en el correfoc dels petits diables i bèsties petites, i dels grups de tabalers en el correfoc i en "Els batecs de la Laia" (tabalada); amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Concert de cor, orquestra simfònica i banda CLAVÉRock de la Federació de Cors de Clavé per Santa Eulàlia 2021

Cant coral
Federació de Cors de Clavé

La Federació de Cors de Clavé ha enregistrat un videoclip exclusiu del tema Camins, de Sopa de Cabra, per Santa Eulàlia 2021. Un acte de preparació del bicentenari Clavé 2024.

Hi participa el Cor de Noies Àurea Rosa Clavé - Espiga XXI, la Simfònica Camerata de Gràcia i la Banda Municipal de Rock de Montesquiu. Sota la batuta del director i president de la federació, Bruno Nájera.

Un arranjament orquestral del mestre Pablo González, director de l'orquestra VOZES.

Sonorització: Sonology Events 

Edició i producció: Quimera.cat

Concerts de cant coral de Santa Eulàlia

Cant coral
A càrrec de la Federació Catalana d’Entitats Corals

La Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) participa per primera vegada a les festes de Santa Eulàlia amb un seguit d’actuacions enregistrades durant el confinament. Hi podrem assaborir els concerts del Grup Coral Barcelona Rainbow Singers, la coral LGBTIQA+ de Barcelona, que fa 10 anys que canta per la diversitat, i del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida, creat per donar als joves un espai on gaudir de la música. A més, la Federació, que aplega prop de quatre-centes cinquanta entitats corals de tot Catalunya, ofereix una generosa selecció d’actuacions d’altres corals membres: Selecció de concerts de corals membres de la FCEC

 

Presentació i actuació en confinament del Grup coral Barcelona Rainbow Singers:

 

Darrera actuació amb públic del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida:

Diada Castellera de Santa Eulàlia

Castellers
Coordinadora de Colles de Castellers de la Ciutat de Barcelona

Vídeo resum de la Diada Castellera de Santa Eulàlia amb les colles de la ciutat: Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers del Poble-sec, Castellers de la Sagrada Família, Colla Jove de Barcelona, Castellers de Sarrià i Esquerdats de l'Eixample; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d'altres anys.

Correfoc de Santa Eulàlia

Correfoc
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Vídeo resum del tradicional correfoc de Santa Eulàlia amb les colles de diables i bèsties de foc de Ciutat Vella: Diables del Barri Gòtic, Diables del Raval, Diables Tarascaires, Arpella del barri Gòtic, Bou de Barcelona, Drac de Ciutat Vella, Mulassa de Barcelona, Tarasca de Barcelona i Víbria de Barcelona; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.  

EULÀLIA, la poesia de la història de Santa Eulàlia

12 de febrer a les 20 h
Esbart Ciutat Comtal
Esbart Ciutat Comtal

Documental audiovisual per explicar, amb dansa i música, la història i la llegenda de santa Eulàlia, patrona de la ciutat de Barcelona, a partir de l’espectacle EULÀLIA, de l’Esbart Ciutat Comtal, que es representa cada any a la Catedral de Barcelona. 

Recull d'imatges de l'Esbart Santa Eulàlia i l'Esbart Català de Dansaires

Esbart Santa Eulàlia
Esbart Català de Dansaires i Esbart Santa Eulàlia

Vídeo resum del Ball de Santa Eulàlia de l’Esbart Santa Eulàlia i de les actuacions de l’Esbart Català de Dansaires; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Mostra d'esbarts dansaires infantils i juvenils

Esbarts dansaires infantils i juvenils
Agrupament d'esbarts

Vídeo resum de les actuacions dels esbarts infantils i juvenils barcelonins: Esbart Català de Dansaires, Esbat Ciutat Comtal, Esbart Sant Martí de Barcelona, Esbart Maragall, Esbart Sant Jordi, Esbart Gaudí, Esbart Joventut Nostra i Ballets de Catalunya; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Trobada de gegantons de les colles geganteres i altres elements d’escola

Gegantons
Coordinadora de Geganters de Barcelona

Vídeo resum de les cercaviles i balls de gegantons, gegantets i capgrossos de les colles geganteres i d’escoles de Barcelona amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Passejada de les Laies, Ball de Santa Eulàlia i ofrena floral

Les Laies
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Vídeo resum d’un dels actes més antics de les Festes de Santa Eulàlia: la passejada de les Laies, trobada i desfilada de figures exclusivament femenines de les gegantes de Ciutat Vella, que inclou el Ball de Santa Eulàlia a càrrec de les dues gegantes de la Plaça Nova (la geganta centenària Laieta i la geganta nova Laia) i l’ofrena floral a la imatge de santa Eulàlia; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Correfoc dels petits diables

Petits diables
Coordinadora de Colles de Diables i Bèsties de Foc de Barcelona i Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona

Vídeo resum de l’actuació de les colles de diables infantils barcelonines en el Correfoc dels petits diables i bèsties petites i dels grups de tabalers en el correfoc i en "Els batecs de la Laia" (tabalada); amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.

Ruta Virtual de Santa Eulàlia

Ruta eulalienca
Associació Cultural Joan Amades

L’Associació Cultural Joan Amades explicarà la llegenda de la santa segons va recollir Joan Amades i farà una aproximació al seu patronatge de Barcelona. Es faran quatre sessions mitjançant l'aplicació Zoom.

Inscripcions:

Sessió 1, 12/2/2021, a les 17.00 h
https://forms.gle/8PvvzbjtV1xPKrUy7

Sessió 2, 12/2/2021, a les 19.00 h
https://forms.gle/axfSqqC1sbKnDV8g7

Sessió 3, 13/2/2021, a les 17.00 h
https://forms.gle/XhiteK8jM3FVvHtm7

Sessió 4, 13/2/2021, a les 19.00 h
https://forms.gle/My6j7rgbZbKjnxhS9

Audició i ballada de sardanes de Santa Eulàlia 2021

12 de febrer a les 19.30 h
Sardanes
Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona i Colles sardanistes de Barcelona

Audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat amb un repertori de peces dedicades a Santa Eulàlia, a Barcelona i altres motius eulaliencs, i ballada d'una colla sardanista molt barcelonina.

Seguici de Santa Eulàlia i Trobada de Gegants de Ciutat Vella

Seguici de Santa Eulàlia
Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella

Vídeo resum de la diada castellera de Santa Eulàlia amb les colles de la ciutat: Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers del Poble-sec, Castellers de la Sagrada Família, Colla Jove de Barcelona, Castellers de Sarrià i Esquerdats de l’Eixample; amb imatges de les Festes de Santa Eulàlia d’altres anys.