Barcelona Cultura
Vés al contingut

El pregó dels infants

Retransmissió en directe
Divendres, 11, a les 10.15 h

Enguany el Pregó dels Infants se celebrarà a porta tancada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i es podrà seguir exclusivament en streaming.

El Pregó dels Infants és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària, per promoure i difondre els drets dels infants. Té com a objectiu iniciar els més petits en la participació ciutadana i la corresponsabilitat. El pregó se celebra davant l’alcaldessa de Barcelona i el consistori municipal.

En aquesta edició hi participen les escoles següents

Escola Mediterrània,  Mare del Diví Pastor, Col•legi Shalom (Fundació eductaiva ACI), Escola Pau Vila, Escola Solc, Escola Nausica, Escola Projecte, Escola Nou Patufet, Escola Josep Maria  de Sagarra, EE Mare de Déu de Montserrat, Escola Els Pins, Piaget, EE Rel, Escola Prosperitat, Escola Marta Mata, Escola Mercè Rodoreda, Escola Turó Blau, Escola Doctor Ferran i Clua, Escola Concepció Arenal, Escola Dovella

Palau de la Generalitat Audicions de carilló des dels carrers del Barri Gòtic

Palau de la Generalitat
Divendres 11, a les 18.00 h
Organitza: Generalitat de Catalunya

Audició festiva des del Carilló del Palau de la Generalitat a càrrec d’Anna Maria Reverté.

Horaris subjectes a modificacions per raons de força major

Programa (15 minuts):

1. Goigs de Santa Eulàlia (Joan Salvat)

2. Ball de Santa Eulàlia (Tradicional)

3. Balls de bastons I i II (Tradicional)

4. Ballets I, II, III i IV (Tradicional)

5. Balls de cavallets I, II i III (Tradicional)

Els Protocols de l’Àliga

Sortida de la plaça de Sant Jaume
Divendres 11, a les 20.00 h

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria.

20.40 h: Honors de la Coronela i Trabucaires al Fossar de les Moreres.

20.50 h: Ball del Lleó de Barcelona i Gegants de Santa Maria del Mar a la plaça de Santa Maria.

21.00 h: Ball de l’Àliga de la Ciutat: Entrada a la Basílica de Santa Maria del Mar amb la Marxa de l’Àliga de la Ciutat. Ball de l’Àliga a l’interior de la Basílica.

L’Àliga de la Ciutat, acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, que constitueixen el seguici dels Protocols de l’Àliga, encapçala una solemne desfilada que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina en un dels actes més emotius i transcendents de la celebració: el tradicional Ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

Concert de Cors de Clavé

Plaça de Sant Jaume
Divendres 11, a les 21.30 h
Federació de Cors de Clavé

Enguany per primer cop, la Federació de Cors de Clavé participa en viu a les festes de Santa Eulàlia –després que l’any passat ho va fer virtualment a causa de la covid–, i ens proposa un magnífic concert de cant coral a la plaça de Sant Jaume en el qual hi participen el Cor de Noies Àurea Rosa Clavé, l’Orquestra Simfònica Clavé i la Banda Municipal Rock.