Barcelona Cultura
Vés al contingut

El pregó dels infants

Plaça de Sant Jaume
Divendres, 10, a les 10.00 h

I ja ha arribat el gran moment. La plaça de Sant Jaume s’omple de gom a gom per escoltar els infants de Barcelona. Avui, la canalla pren la paraula i participa activament en la festa tot dient-hi la seva.

Al llarg dels darrers mesos, l’alumnat de 3r a 6è de primària de diverses escoles de la ciutat ha treballat de valent per reflexionar sobre els seus drets, els recursos que tenen, el model de ciutat que volen i quin és el seu compromís per fer-lo realitat. De fet, el Pregó dels Infants és una activitat que vol promoure i difondre els drets dels infants, iniciar-los en la participació ciutadana i ensenyar-los a ser corresponsables.

Al pregó hi assistiran l’alcaldessa de Barcelona i el consistori. A continuació, cap a les 10.15 h, hi actuarà el grup Ambauka.

En aquesta edició hi participen les escoles següents:

Escola Mediterrània, Mare del Diví Pastor, Escola Sagrat Cor Esclaves, Institut Escola Sicília, Escola Pau Vila, Escola Solc, Escola Tres Fonts de les Corts, Escola Nausica, Escola Projecte, Escola Costa i Llobera, Escola Nou Patufet, Escola Josep Maria de Sagarra, EE Mare de Déu de Montserrat, Escola Els Pins, Institut Escola El Molí, Escola Marta Mata, Escola Mercè Rodoreda, Escola Turó Blau, Escola Doctor Ferran i Clua, Escola Concepció Arenal i Escola Dovella.

Audicions de carilló des dels carrers del Barri Gòtic

Carrers del barri Gòtic
Divendres 10, a les 18.00 h
Organitza: Generalitat de Catalunya

Com ja és costum, el carilló del Palau de la Generalitat participa en les Festes de Santa Eulàlia amb una audició festiva que es pot escoltar des de diversos carrers del barri Gòtic.

Les melodies que es podran escoltar tindran un caire festiu i seran interpretades per Anna Maria Reverté. En primer lloc, sentirem els Goigs de Santa Eulàlia, de Joan Salvat. Posteriorment sonarà el Ball de Santa Eulàlia, una melodia tradicional. I, per acabar, tres sardanes festives: Llevantina, de Vicenç Bou; Els meus de Barcelona, de Vicenç Bou; i A la plaça, d’Enric Morera.

El concert pot patir modificacions per causes de força major.

Els Protocols de l’Àliga

Sortida de la plaça de Sant Jaume
Divendres 10, a les 20.00 h

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria.

20.40 h: Honors de la Coronela i Trabucaires al Fossar de les Moreres.

20.50 h: Ball del Lleó de Barcelona i Gegants de Santa Maria del Mar a la plaça de Santa Maria.

21.00 h: Ball de l’Àliga de la Ciutat: Entrada a la Basílica de Santa Maria del Mar amb la Marxa de l’Àliga de la Ciutat. Ball de l’Àliga a l’interior de la Basílica.

L’Àliga de la Ciutat, acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, que constitueixen el seguici dels Protocols de l’Àliga, encapçala una solemne desfilada que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina en un dels actes més emotius i transcendents de la celebració: el tradicional Ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

Concert dels Cors de Clavé. Clavé music in love

Plaça de Sant Jaume
Divendres 10, a les 20.30 h
Federació de Cors de Clavé

La Federació de Cors de Clavé torna a les Festes de Santa Eulàlia amb un concert centrat en temes musicals de bandes sonores de pel·lícules de totes els temps. Podrem sentir melodies de Els nois del cor, El bo, el lleig i el dolent i Indiana Jones.

A més, també hi haurà tot un seguit de cançons de temàtica amorosa, que ens faran cantar a ple pulmó: Boig per tu, Camins, Can’t help falling in love i Unchained Melody, entre altres melodies romàntiques.

Un concert que, sens dubte, val la pena viure de primera mà!