Més de 60 activitats omplen de llum La Nit dels Museus

03/05/2022 - 12:28 h

Hi ha una nit cada any que els museus es neguen a anar a dormir. Al seu voltant s’hi fan un munt d’activitats, i esperen ansiosos la visita del públic noctàmbul. Després de dos anys amb el ralentí pandèmic, La Nit dels Museus, una cita ja tradicional, recuperarà tota la seva brillantor i ho farà amb més propostes que mai, fins a una seixantena entre tallers infantils, concursos, visites guiades i teatralitzades, recitals de poesia i de música, espectacles de dansa, i fins i tot una gimcana i un correfoc. A més, respecte a l’edició de l’any passat s’incorporen a l’esdeveniment la Porta de Mar i el Temple d’August (MUHBA), el Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Xocolata, el del FC Barcelona, l’Opisso, el Palau Robert i l’Arts Santa Mònica. Serà dissabte 14 de maig entre les 19 i la 1 h, i l’entrada a tots els espais museístics i equipaments municipals que hi prenen part serà lliure.

Entre les moltes exposicions que ara hi ha a la cartellera i que, per tant, podrà visitar qui assisteixi a La Nit dels Museus hi ha Picasso projecte blau, al Museu Picasso; El llegat més íntim, a la Fundació Joan Miró, o Els Català, fotògrafs d’un segle, al Museu d’Història de Catalunya. També Obeliscs industrials. Xemeneies/BCN, a l’Oliva Artés; Jo, de petita, anava al port, al Museu Marítim de Barcelona, o Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida, al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Així mateix citem l’exposició amb obres de René Magritte al CaixaForum Barcelona, les retrospectives de Marguerite Duras a La Virreina i d’Isidre Prunés al Museu de l’Institut del Teatre, o la de Teresa Lanceta al MACBA. Fins a 120 mostres per a gustos i estils molt diversos.

Pel que fa a les activitats, trobareu espectacles molt variats al Sant Lluc, a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures, el Museu d’Arqueologia i al Jardí Botànic, visites teatralitzades al MMB, teatre a l’Arts Santa Mònica, o dansa al Museu de l’Institut del Teatre i al NAT del parc del Fòrum.

Consulteu al web de La Nit dels Museus tots els detalls de la programació.