Tornar

Il·lustració d'Ana Yael per a 'La casa de Bernarda Alba'.
Imatge promocional de Clàssics per a criatures.
Imatge del Teatre Lliure de Montjuïc.

‘La casa de Bernarda Alba’ explicada als infants

El Teatre Lliure inaugura la seva programació familiar digital amb una adaptació del clàssic de Lorca.

Lectures dramatitzades, converses virtuals, sessions de pensament i debat... El Teatre Lliure fa front a la situació excepcional que estem vivint, i que l’ha obligat a tancar les portes de les seves sales, amb una programació cent per cent virtual. Una aposta innovadora que situa el teatre que actualment dirigeix Juan Carlos Martel Bayod al capdavant de la transformació digital que la cultura ha de realitzar per arribar al públic confinat.

Dins aquesta programació, que es desenvoluparà al llarg de maig i juny, trobem Clàssics per a criatures, un contingut específic per a públic familiar consistent en adaptacions de clàssics teatrals acompanyades d’il·lustracions. L’objectiu és descobrir als nens i nenes grans textos de la literatura dramàtica universal d’una manera lúdica, enginyosa i diferent.

La primera producció del cicle és La casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, adaptada i dirigida per la dramaturga Victoria Szpunberg i il·lustrada per Ana Yael. El drama d’una família dominada per la matriarca, moralista i repressora, introdueix el públic menut en un passat en què predominava l’opressió sobre la dona i la hipocresia social. La proposta, que es podrà veure del 21 al 24 de maig al canal de YouTube del Teatre Lliure, enceta un programa que inclou també Terra baixa, d'Àngel Guimerà, en versió de Pau Miró (del 28 al 31 de maig), Antígona, de Sòfocles, adaptada per Helena Tornero (del 4 al 7 de juny) i El rei Lear, de William Shakesperare, a càrrec de Jordi Oriol (de l'11 al 14 juny).

Totes les sessions tenen un preu de 3 €; un cop realitzada la compra, el Lliure us enviarà un enllaç a la Sala online per veure l’espectacle. 

Data de publicació: Dilluns, 18 maig 2020
  • Comparteix