Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

‘La casa de les Modernistes’

Descobrim a La Pedrera com vivien les dones que van residir-hi en una activitat familiar que ens endinsarà per la història tot jugant.

Com era la vida modernista a La Pedrera-Casa Milà? Els serveis educatius d’aquest edifici emblemàtic ens donaran la resposta a aquesta i a altres preguntes relacionades, sobretot, amb el dia a dia de les dones que van viure a la ciutat fa cent anys, a través d’una activitat familiar que, tot jugant, ens descobrirà la quotidianitat de les veïnes de la Casa Milà.

La vida domèstica, els costums gastronòmics o les formes d’esbarjo de la ciutadania en un moment concret de la història ens proporcionen informació molt valuosa sobre aquell temps; una informació més propera i, sovint, més viva, més real, que la que trobem als llibres especialitzats. I La casa de les Modernistes, el joc de pistes que La Pedrera ha preparat per als dos últims dissabtes de març, ens ajudarà a imaginar com era un dia qualsevol en un dels pisos de l’immoble, a principis del segle passat.

La dinàmica és senzilla: en accedir a l’edifici, les nenes i els nens participants rebran un llibret de l’època que els permetrà recórrer els seus espais més populars i admirats, entre els quals, per descomptat, el terrat de les xemeneies (o dels guerrers) i un pis model. I és aquí on coneixeran les històries de la gent que hi vivia i, molt especialment, de les veïnes que van residir-hi en els anys culminants del modernisme català. Així, doncs, la visita ens permetrà conèixer el vessant familiar de l’edifici, tan interessant com l’històric o l’arquitectònic.

La casa de les Modernistes ens espera a La Pedrera: diversió, història i coneixement en una sola activitat.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix