Tornar

Imatge de la inaguració dels JJOO.
Objectes exposats.

‘Deixa’t atrapar pels Jocs de Barcelona ’92’

Les famílies que vulguin reviure la màgia d’aquella fita esportiva al Museu Olímpic i de l’Esport poden prendre-hi part a través d'un taller engrescador.

Com bé sabeu, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch celebra el trentè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics Barcelona ’92 amb activitats per a públics de totes les edats. En aquest mateix web, fa uns dies us vàrem parlar de l’Olimpíada Cultural que va precedir l’esdeveniment esportiu, i que va projectar a l’exterior el vigor cultural de Barcelona; i ara, volem aprofundir en una activitat adreçada a famílies que vulguin saber com va ser aquella fita extraordinària i fins a quin punt va canviar la nostra ciutat. Perquè hi ha un abans i un després dels Jocs Olímpics: al 1992 es va posar la primera pedra de la Barcelona actual.

L’activitat que us recomanem és un taller familiar adaptat perquè tothom, àvies i avis, mares i pares i filles i fills, pugui compartir les memòries d’aquell estiu inoblidable. I, més concretament, un hall escape... Per a qui no hagi sentit mai a parlar d’aquesta modalitat de joc, emparentada amb els populars room escape, direm que presenta una diferència clau respecte d'aquests: aquí no caldrà que us escapeu d’enlloc! En un hall escape, l’objectiu és interactuar amb una sèrie d’objectes i elements que es troben en una sala per trobar la solució d’un enigma. Una proposta que fomenta la col·laboració entre les i els participants i que, segons com, recorda els vells jocs de taula que moltes famílies tenien a casa.  

L’enigma (o el repte) és descobrir com van canviar la ciutat i els barris que van néixer amb aquella transformació o quines persones van protagonitzar els diferents episodis de la història dels Jocs. Deixeu-vos atrapar pels Jocs de Barcelona ’92 en família!

Data de publicació: Dijous, 28 juliol 2022
  • Comparteix