Tornar

Un moment del taller.
Laia Estruch condueix el taller.

‘Flatus vocis’, un taller per establir connexions

L’artista Laia Estruch condueix una activitat del MACBA adreçada a famílies amb infants amb autismes.

És indubtable que l’art pot actuar com a motor de reflexió i de transformació social. El MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona subscriu aquesta tesi, i per això impulsa programes amb la voluntat de promoure l’accés de tots els col·lectius a l’art contemporani. Aquesta voluntat d’accessibilitat no es concreta únicament en intervencions funcionals sobre l’espai, sinó que es desplega també en els continguts i activitats de l’equipament.

I potser aquí podríem situar una de les propostes del MACBA en família, la programació familiar del museu, que entre el 15 de febrer i el 6 de juny ofereix, un dissabte al mes, una activitat adreçada a infants amb autismes. Parlem de Flatus vocis, un taller que explora l’espai i el cos a partir de la veu, entesa aquesta com un material mal·leable i imaginatiu. Al capdavant del taller hi ha Laia Estruch, creadora i performer que treballa amb la veu com a matèria primera i element vertebrador de les seves propostes artístiques. A Flatus vocis, les i els participants construiran un paisatge sonor en què s’invocarà la veu sense cridar-la, un cos col·lectiu format per molts cossos que ‘van a la seva’, que en ocasions es troben i es connecten i, en d’altres, s’allunyen els uns dels altres.

L’artista i conductora de l’activitat la defineix com una topografia sense límits precisos ni centre organitzador. Un conjunt de veus estranyes amb les quals podem jugar, compartir, fer-nos un espai i acollir-nos, els uns i els altres. Amb l’ajuda de robes o d’objectes com llargs tubs de goma flexible, Flatus vocis activarà les veus, els cossos i la comunicació, de manera que permetin dibuixar un espai comú insòlit.

Data de publicació: Dilluns, 10 Febrer 2020
  • Comparteix