Tornar

Una de les il·lustracions del conte.
L'àvia comparteix els records amb la nena.

Records de la Barceloneta

El Museu Marítim exposa les il·lustracions de ‘La iaia velleta i el suquet de peix de la Barceloneta’, un conte sobre la memòria del barri i la seva cultura gastronòmica.

El passat 4 de juliol, el Museu Marítim de Barcelona va obrir una petita mostra per al gaudi del públic familiar que, a través de les il·lustracions d’una història entranyable i nostàlgica, descobrirà algunes pàgines de la història recent de la Barceloneta. Concretament, de la història més humana, la vinculada a les veïnes i els veïns, al moll i a la platja i als oficis del mar.

La mostra, que forma part de l'exposició ‘Jo, de petita, anava sempre al moll’, exhibeix els dibuixos que Vendela Vrensk va fer per a La iaia velleta i el suquet de la Barceloneta, un conte d’Ana Ayala que té com a fil conductor el suquet de peix del barri i la relació entre una besàvia i la seva besneta, inspirada en la que la mateixa autora, veïna del barri (com ho és també la il·lustradora), va mantenir amb la seva àvia. Així, doncs, parla de la cultura gastronòmica de la Barcelona més marinera, de la importància del menjar com a activitat social o del malbaratament d’aliments, un mal de la nostra societat; també, però, de la transmissió de coneixements entre generacions.

La iaia velleta i el suquet de la Barceloneta s’adreça molt especialment a nenes i nens de fins a sis anys, per als quals es van fer unes il·lustracions de colors vius, blaus, grocs o taronges que representen el barri. Igualment, el treball de Vendela Vrensk, objecte de l’exposició, retrata la diversitat social i racial de la Barceloneta, i inclou elements molt identificables del seu paisatge arquitectònic, com ara la Torre del Rellotge. Al voltant d’aquesta mostra, més endavant hi haurà activitats familiars i participatives. L’accés a l’exposició és lliure.

Data de publicació: Dilluns, 04 juliol 2022
  • Comparteix