Tornar

Museu Marítim de Barcelona

El Museu Marítim estrena les exposicions ‘Catalunya mar enllà’ i ‘Les Sorres X’

Dues mostres que ens ajudaran a entendre la navegació durant la història

El Museu Marítim de Barcelona està d’estrena, i n’és una d’important. Obren dues exposicions que els acompanyaran durant uns anys, a les quals han posat un esforç titànic perquè siguin d’allò més interessants i ben construïdes. Ambdues es podran visitar a partir del 25 de febrer.

En primer lloc inauguren la mostra Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (s. XVIII-XX)que explica com un país petit i amb escassedat de recursos naturals i una demografia reduïda a principis del segle XVIII, va esdevenir al segle XIX una potència industrial al sud d’Europa i com hi va contribuir el comerç marítim amb Amèrica. A l’exposició també s’hi detalla com el comerç i la construcció naval van ajudar a fer la gran transformació i modernització de Catalunya al segle XIX i reflexiona sobre com ha canviat la relació de les persones amb el mar. Aquesta es podrà veure fins al 31 de desembre del 2029.

L’altra és Les Sorres X. Un vaixell medieval, on s’exposa un vaixell del segle XIV que es va trobar durant les obres del Canal Olímpic el 1990. Es tracta d’una de les escasses barques medievals destinades al transport de mercaderies que es conserva a la Mediterrània, pel que ofereix una ocasió única per a l’estudi acadèmic i la divulgació pública de la navegació de cabotatge d’aquella època. Es podrà visitar fins al 4 de febrer del 2022.

L’entrada al Museu Marítim té un preu de 10 euros. Trobareu tota la informació al següent enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 25 Febrer 2019
  • Comparteix