Tornar

Imatges de les exposicions On van elles II, Bon dia // Bona nit i La criatura de l'Illa de Jekyll

Nova edició del programa ‘Temporals’

El programa d’exposicions als barris del 2022 estarà format per deu propostes itinerants d’art contemporani.

Temporals és un circuit estable d’exposicions itinerants de la xarxa de centres cívics de Barcelona. El programa forma part del Pla de Drets Culturals impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per democratitzar l’accés a la cultura i la producció cultural, i cerca la interrelació amb el públic i la comunitat més propera a cada equipament mitjançant activitats i experiències que converteixin als autors, als gestors culturals, a les entitats i als veïns i veïnes en agents culturals actius.

Els objectius principals són tres: consolidar una programació d'art contemporani de qualitat als barris, crear una plataforma més de suport al sector creatiu i fomentar activitats complementàries i de mediació a l’entorn de les exposicions que incentivin la creació de nous públics.

La idea de circuit es basa en la itinerància, ja que, com a criteri general, cadascuna de les propostes s’haurà d’exhibir en dos centres cívics com a mínim i cada espai podrà programar-ne un màxim de tres. Enguany hi participaran tretze equipaments de proximitat de nou districtes de la ciutat: el Convent de Sant Agustí, Can Basté, la Casa Elizalde, Navas, Joan Oliver ‘Pere Quart’, Pere Pruna, Cotxeres de Sants, Casinet d’Hostafrancs, Guinardó, Baró de Viver, Pati Llimona, Sant Andreu i la Farinera del Clot. Les exposicions tindran una durada mínima de 45 dies, que es podrà allargar fins als 60.

Per a 2022, la comissió de selecció ha triat deu propostes: Pasado-mañana, del Colectivo Juan Nadie; Memòria roja, d’Àurea Estellé Alsina; Firma, de Paula Artés; Our Garden, de Román Yñán; La criatura de l’Illa de Jekyll, una mostra col·lectiva de Daniel Gasol, Laura Llaneli, Rafael Arocha i Violeta Mayoral comissariada per Diana Padrón; Bon dia // Bona nit, del col·lectiu Pluja Àcida; On van elles II, del col·lectiu Venecia Flúor; Rizomes, de Gil Gelpi i Bàrbara Puigventós; Tengui, tengui, tengui... Falti, d’Albert Gusi, i Cave Canem, un altre projecte comunitari de Fernando Cremades, Mireia Pons, Azahara Cerezo, Levi Orta i Jordi Ferreiro comissariada per Gerard Galián.

El programa complet d’exhibicions i activitats té una durada d’un any i finalitzarà el 9 de gener del 2023.

Data de publicació: Dimecres, 12 Gener 2022
  • Comparteix