Tornar

Una de les fotografies de Cinthia Marcelle presents a l'exposició

La primera perspectiva global a l'obra de Cinthia Marcelle

L'exposició Una conjunció de factors acull treballs de l'artista multimèdia brasilera d'ençà del 1999 fins a l'actualitat.

Cinthia Marcelle va néixer a Belo Horizonte, Brasil, el 1974 i viu i treballa a Sâo Paulo. Vídeos, instal·lacions, fotografies, dibuixos i petits objectes formen part de la seva producció artística, una obra crítica i al mateix temps amb una mirada poètica. El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) inaugura el 15 de juliol la primera mostra en què s'ofereix una mirada global a la creativitat de l'artista brasilera. Té per nom Una conjunció de factors, i estarà a la cartellera fins al 8 de gener de l'any vinent.

A l'exposició hi trobareu treballs fets des del 1999, amb la gran varietat de suports que caracteritza l'autora. Un dels focus de la mostra està posat en una pràctica habitual de Marcelle, com és la d'implicar participants de diferents procedències en les seves obres, ja sigui un obrer, un músic o un conegut seu. "Conjuntament amb l’ús de materials i colors que evoquen contextos específics, la implicació i representació dels altres en l’obra de Marcelle al·ludeix a les jerarquies laborals, de classe i de raça que condicionen les nostres interaccions quotidianes i l’ordre social i polític imperant", s'informa des del MACBA. Ara bé, allò que probablement més cridarà l'atenció a qui entri aquests dies al museu seran dues instal·lacions a gran escala; una, titulada A família em desordem, és clau en la nova configuració de les sales de la planta baixa del MACBA; la segona, visible tot el dia des de l'exterior, simula una emissora de ràdio en un escenari emmoquetat, i està preparada per a la reescenificació col·lectiva de dues obres de teatre: Sortilégio (1951), d'Abdias do Nascimento, i Une tempête (1969), adaptació crítica de La tempesta de Shakespeare a càrrec d’Aimé Césaire.

Trobareu més informació sobre aquesta exposició aquí.

Data de publicació: Dimecres, 13 juliol 2022
  • Comparteix