El Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, a punt d'aprovació

..
22/03/2024 - 10:27 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

El document marc de la Xarxa B+S està a punt d’aprovar-se, després d’incloure les aportacions recollides a través del debat previ dut a terme en el marc del procés participatiu per a la renovació del document. 

El Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 es portarà a aprovació del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat en les pròximes setmanes. Serà l’últim pas del procés participatiu de cocreació del document iniciat el mes de gener. Un document que esdevindrà el marc comú de treball de la Xarxa Barcelona + Sostenible pels propers 10 anys.

La fase de debat previ, en què es va convidar les organitzacions membres i també la ciutadania en general a participar, va tenir lloc del 17 de gener al 29 de febrer. Aquest debat es va dur a terme a través de la plataforma Decidim.Barcelona i va comptar amb un total de més de 200 aportacions al document.

El passat dilluns, 18 de març, es va celebrar la sessió plenària extraordinària del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de retorn i acords sobre el contingut del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, sobre la base de les aportacions del debat previ que han enriquit el document inicial. 

Amb el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 aprovat, totes les organitzacions membres seran convidades a renovar el seu compromís amb la Xarxa B+S signant el document. Es programaran diverses Sessions de benvinguda en què es presentarà el nou funcionament de la Xarxa, per tal que puguin conèixer-ne les novetats en la forma de treballar, i que puguin resoldre tots els dubtes que els generi aquesta nova conjuntura. Hi haurà sessions presencials i sessions en línia, per tal que puguin escollir el format que més els convingui. També s’obrirà el Compromís a adhesions personals. 

Tant les organitzacions com la ciutadania seran convidades també a contribuir especialment en els Reptes de ciutat, una important línia d’acció del Compromís 2024-2034. Els primers que s’emprendran són els de descarbonització i estalvi d’aigua.

Pròximament, les organitzacions rebran més informació respecte a les Sessions de benvinguda i la signatura del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034; així com relativa a l’adhesió als Reptes prioritaris de ciutat.