Ja podeu sol·licitar en préstec la Maleta pedagògica del mar

..
02/05/2024 - 11:53 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

La nova maleta d’Escoles + Sostenibles està plena de recursos per explorar la biodiversitat marina i el litoral català a les aules. Amb materials diversos i activitats inclusives per a totes les etapes educatives, aquesta eina promou un aprenentatge fàcil i sensorial dels ecosistemes marins. 

El projecte Mirada blava, emmarcat al programa d’Escoles + Sostenibles, ha aportat la creació de la Maleta pedagògica del mar, una eina desenvolupada per abordar la necessitat de recursos educatius sobre el medi marí i el litoral, a les aules. Aquesta maleta, disponible en préstec al Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) de La Fàbrica del Sol, està dissenyada per integrar l’educació sobre la biodiversitat marina a través d’una àmplia gamma de recursos i activitats.  

El contingut de la maleta se centra principalment en la biodiversitat marina, des de les espècies més conegudes fins als petits organismes menys coneguts com les plantes, les algues, els bacteris i els virus. També posa èmfasi en la biodiversitat del litoral català i les amenaces que enfronta el Mediterrani, oferint una visió completa i actualitzada del nostre entorn marí.  

Una característica clau és el seu disseny inclusiu, que la fa accessible a tota mena d’alumnat, . Les activitats incloses promouen l’ús de tots els sentits i fomenten l’aprenentatge basat en les emocions i interaccions directes amb els continguts. 

A més, la Maleta pedagògica del mar no només proporciona una àmplia varietat de materials educatius, com contes, llibres, guies d’identificació i recursos digitals, sinó que també inclou un dossier d’activitats específiques per a cada curs o etapa educativa. Això permet als docents disposar d’una guia adaptada als nivells de coneixement de l’alumnat i un conjunt d’activitats motivadores per treballar a l’aula. 

Maletes educatives disponibles a l’SDEA

Hi ha dues Maletes pedagògiques del mar disponibles per demanar en préstec a l’SDEA. Una està dissenyada especialment per treballar amb els més petits, d’entre 0 i 3 anys, mentre que l’altra ofereix activitats d’educació infantil, primària i secundària.