L’Escola de Vida Montserrat participa en un vídeo d’OXFAM sobre el canvi climàtic

Documental OXFAM
08/03/2024 - 09:48 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

L’alumnat entrevista diferents persones adultes per conèixer la seva perspectiva sobre la problemàtica del canvi climàtic i generar un diàleg intergeneracional molt enriquidor per a totes les parts.

Sota el títol “Cambio climático y diversidad. Una conversación entre dos generaciones”, el vídeo es basa en una sèrie d’entrevistes d’alumnes de l’Escola de Vida Montserrat a diferents persones adultes, en les que conversen intercanviant impressions, sentiments i valoracions personals, d’una forma molt propera, sobre la situació d’emergència climàtica actual.

Aquesta iniciativa forma part del projecte SPARK, finançat per la Unió Europea i que té l’objectiu de conscienciar els i les joves d’Europa sobre la crisi climàtica i la desigualtat. Per contribuir a aquest objectiu, Intermón OXFAM impulsa accions de conscienciació, formació i mobilització de joves per promoure l’activisme i el canvi polític.

Amb l’intercanvi entre joves amb diversitat funcional i persones grans, es busca generar un diàleg sobre les experiències de vida, reptes i percepcions al voltant del canvi climàtic i el medi, alhora que aborden aspectes vinculats a la interseccionalitat dels factors de discriminació existents a les nostres societats (per raó de gènere, edat o diversitat funcional, entre d’altres).

“Ens omple d’orgull poder tractar d’aquesta manera el canvi climàtic i la desigualtat social amb la participació de l’alumnat. No podem estar més orgullosos i també agraïts a Intermón Oxfam per fer possible aquesta col·laboració!”, Aleix Capdevila, tutor de l’Escola Vida de Montserrat.

L’Escola Vida de Montserrat forma part de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) i fa 17 anys que forma part de la xarxa d’Escoles + Sostenibles. Imparteix formació obligatòria, amb el programa d’ESO adaptat i formació postobligatòria (FP) de dues modalitats diferents: els Programes de Formació i Inserció (PFI) i els Itineraris Formatius Específics (IFE).