L’Escola Frederic Mistral fa un receptari sostenible i de temporada
L’alumnat de 4t de primària de l’Escola Frederic Mistral ha elaborat un receptari de tardor per reflexionar sobre l’alimentació saludable i sostenible, arrel de la proposta d’acció que vam llançar a l’octubre.
Amb motiu de l’aniversari del programa, cada mes us proposarem una activitat senzilla i potent per promoure el compromís amb la sostenibilitat entre l’alumnat i tota la comunitat educativa. L’Escola Frederic Mistral ha acceptat el repte que vam llançar a l’octubre: elaborar un receptari de temporada.
La Isabel Moreno, docent de l’escola, ens explica que “els nens ja sabien el que són els aliments de temporada però va ser molt bonic descobrir que la natura a cada estació ens dona el que el nostre cos necessita. A més, els va agradar molt fer la recepta i vam sentir que havíem sumat de cara a valorar la natura i apropar-nos a entendre-la.”
La Isabel recalca que els infants van gaudir molt ideant les receptes i van sentir que estaven fent un pas més per valorar i entendre millor la relació de la nostra alimentació amb els cicles de la natura.
L’alumnat no només va gaudir de l’activitat, si no que també va aprendre que menjar productes de temporada és més saludable i ajuda a estalviar aigua i reduir les emissions de CO₂, una idea que els va sorprendre i motivar especialment.
Consulta les propostes d’acció relacionades amb les efemèrides mensuals a través d’aquest enllaç. Ens podeu enviar la vostra experiència a escolessostenibles@bcn.cat per publicar-la al web i al butlletí.