Espais de compromís
Escoles + Sostenibles ofereix diferents espais de compromís, segons la implicació de cada centre educatiu i d'acord amb el grau de compromís que es vulgui o es pugui assumir. Aquests espais són vius, els membres d’Escoles + Sostenibles hi poden transitar d’un curs a un altre.
A continuació, s'expliquen els espais de compromís: "Ens activem" i "Ens connectem".
Ens connectem
És l'espai per als centres educatius que s’adhereixen a la Xarxa signant el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible, sense presentar un projecte en el marc del programa Escoles + Sostenibles.
A partir de la signatura els centres poden començar implicar-se o consolidar les seves accions vers la sostenibilitat.
Signant el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible. Aquesta adhesió situa el centre dins la Xarxa, com a membre connectat.
El centre es manté en aquest espai fins que passa a l’acció elaborant un projecte de sostenibilitat en el marc del programa d’Escoles + Sostenibles.
- Recursos comunicatius: rebre el butlletí d’Escoles + Sostenibles i informacions d’interès, tenir visibilitat al Mapa Barcelona + Sostenible i disposar del logotip d’Escoles + Sostenibles.
- Suport personalitzat via telèfon o correu electrònic.
- Participació en activitats i formacions de la Xarxa, segons la disponibilitat.
- Altres recursos: accés al fons del Servei de Documentació d’Educació ambiental, accés al Punt Verd Mòbil Escolar, accés a l’Espai de materials en donació.
Ens activem
És l’espai per als centres educatius que, a més de signar el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible, desenvolupen accions concretes per a estendre la cultura de la sostenibilitat. Aquestes accions es concreten mitjançant un projecte específic elaborat amb l’Editor de Projectes d’Escoles + Sostenibles. El projecte reflecteix els compromisos, objectius i accions del centre educatiu per contribuir als reptes de ciutat, promovent l’aprenentatge, la millora contínua i enfortint el seu paper com agent transformador. Perquè aquests canvis siguin duradors, és recomanable que s’integrin, tant en el projecte curricular com en el projecte educatiu de centre.
Creant i presentant un projecte de sostenibilitat mitjançant l’eina Editor de Projectes. Amb aquest projecte es pot optar a un suport econòmic si es presenta a la convocatòria de Premis d’Escoles + Sostenibles, dins el termini establert.
El centre es manté en aquest espai sempre que redacti un projecte de sostenibilitat amb l’Editor de projectes d’Escoles + Sostenibles. Els projectes poden tenir una durada d’un curs o de tres cursos escolars. Al finalitzar cada projecte, es redacta una memòria que reflecteix el procés realitzat.
- Recursos comunicatius: publicar notícies al butlletí d’Escoles + Sostenibles, rebre informacions d’interès, tenir visibilitat al Mapa Barcelona + Sostenible i disposar del logotip d’Escoles + Sostenibles.
- Assessorament i suport tècnic personalitzat via telèfon, correu electrònic i visites presencials o trobades en línia.
- Possibilitat de tenir un rol actiu en actes del programa o intercanvis d’alumnat.
- Incentius econòmics: possibilitat de sol·licitar el suport econòmic i beneficis fiscals al Punt Verd de Zona.
- Inscripció anticipada en microxarxes i formacions que ofereix el programa.
- Possibilitat de reconeixement d’una bona pràctica educativa.
- Altres recursos: accés al fons del Servei de Documentació d’Educació ambiental, accés al Punt Verd Mòbil Escolar, accés a l’Espai de materials en donació, possibilitat de demanar plantes, compost i mulch entre d’altres.