Proposta d’acció del mes: Un receptari de temporada!

Alumnes des d’Infantil fins a l’ESO participen a Masterchef Saludable i Sostenible a l'Espai Jove La Fontana
30/09/2025 - 13:38 h

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, que tindrà lloc el 16 d’octubre, us proposem una acció sobre els aliments de temporada.

Fem un receptari de temporada!

Com fer-ho? 

  • Investigueu i descobriu quines són les fruites i verdures de la tardor.  
  • Trieu la fruita o la verdura que més us agradi i busqueu una recepta que inclogui aquest aliment, i adapteu-la per fer la vostra pròpia versió o creeu-ne una de nova, inspirada en l’original.
  • Calculeu l’impacte ambiental de la vostra recepta amb la ‘Calcuteca’. Introduïu el títol de la recepta, el nombre de comensals i el mes en què l’elaborareu. A continuació, seleccioneu els aliments que utilitzareu i descobriu el cost ambiental de l’àpat. Té una bona puntuació? 
  • Podeu recollir-les totes i fer un receptari de tardor per compartir amb les famílies i la resta de centres educatius. 

I després? 

Envieu-nos una foto del resultat i, si voleu, un petit text explicant l’experiència. Publicarem les vostres accions al web i al proper butlletí!