Ja podeu renovar la vostra adhesió a la Xarxa Barcelona + Sostenible!

..
15/05/2024 - 10:30 h - Participació Ajuntament de Barcelona

Amb l’aprovació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 s’inicia el període de renovació de les adhesions a la Xarxa B+S. Totes les organitzacions que en vulguin continuar formant part han d’assistir a una sessió d’acollida i signar el nou document. L’acte de presentació oficial del Compromís tindrà lloc el 4 de juliol a les 19 hores al Palauet Albéniz. Ben aviat se n’obriran les inscripcions. 

El 7 de maig, el plenari del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat va aprovar el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, el marc de referència comú de la Xarxa per als propers deu anys que plasma la voluntat i les aspiracions per aconseguir una ciutat més sostenible i responsable dels impactes del nostre estil de vida a escala local i global. 

La Xarxa B+S, amb el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, s’adapta als reptes actuals i orienta la seva acció per donar respostes fermes i comunes davant l’escenari d’emergència climàtica i de crisi ecosocial. I, com hem anat avançant en altres comunicacions, ho fa amb tres grans novetats:

  • Incorpora la ciutadania a títol particular a la Xarxa. Us convidem, doncs, a sumar-vos-hi també personalment.
  • Es reforça l’acció col·laborativa, a través del treball per reptes.
  • Ofereix diferents espais de compromís, en funció del grau d’implicació que cada organització o persona pugui assumir en cada moment.

El Compromís és també l’expressió de la responsabilitat individual i col·lectiva de les organitzacions i persones membres de la Xarxa i dels compromisos que adquirim per fer un futur millor. Per això, totes les organitzacions que vulgueu continuar formant part de la Xarxa heu de renovar el vostre compromís

Com podeu renovar la vostra adhesió a la Xarxa B+S?

  1. Sessió d’acollida
    Cal que assistiu a una de les sessions programades en què s’explica el nou funcionament de la Xarxa, per tal de conèixer-ne les novetats i de resoldre els dubtes que us pugui generar aquesta nova conjuntura. Hi ha sessions presencials i sessions en línia, perquè pugueu escollir el format que més us convingui. Estan previstes des del mes de maig fins al juliol.
  2. Signatura del Compromís
    Després d’haver assistit a una sessió d’acollida, cal que signeu online el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 per renovar la vostra adhesió a la Xarxa. Per fer-ho heu d’omplir un formulari en què se us demana informació rellevant per la vostra participació a la Xarxa.
  3. Confirmació i benvinguda
    Un cop realitzats els dos passos anteriors, rebreu un correu electrònic amb tota la informació presentada a la sessió i el ‘paquet de benvinguda’. Se us comunicarà qui és la vostra tècnica referent de la Secretaria i s’informarà el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat que heu entrat a formar part de la Xarxa. Enhorabona!

Us animem a reservar ja la plaça a alguna de les sessions d’acollida, per tal que pugueu renovar la vostra adhesió a la Xarxa l’abans possible.

L’acte de presentació del Compromís, al juliol

El 4 de juliol a les 19 h tindrà lloc al Palauet Albéniz la presentació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible. Hi estan convidades totes les organitzacions i persones integrants de la Xarxa i s’hi podrà anar amb acompanyant. Ben aviat se n’obriran les inscripcions. Reserveu-vos la data!