Jornada de treball conjunta per prevenir el malbaratament alimentari a Barcelona
El proper 10 d’octubre, entitats socials i administració es troben al Palau Robert per compartir estratègies i recursos en el marc del Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari
La Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes de l’Ajuntament de Barcelona organitza el proper divendres 10 d’octubre la jornada «Com abordem la prevenció del malbaratament alimentari des de les entitats socials». Aquest esdeveniment, que se celebrarà a la Sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107), vol ser un espai de trobada i coworking entre entitats socials, tècnics municipals i agents clau del sector alimentari sostenible.
La iniciativa s’emmarca dins les activitats del Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari i s’uneix a la campanya que la Generalitat de Catalunya presentarà el proper 15 de setembre. El programa inclou la presentació de la «Guia per prevenir el malbaratament alimentari a les entitats de distribució gratuïta d’aliments», a càrrec de Rezero i Banc de Recursos, també es donaran a conèixer els resultats del projecte europeu ECHOP (European Cooperation to Help leaders of food aid organizations and Offering Precarious better food choice)—impulsat per Mariana Pfenniger (CEPS Projectes Socials)—, una iniciativa dedicada a formar i donar suport a organitzacions d’ajuda alimentària.
La sessió també preveu un espai participatiu anomenat «Creem xarxa» perquè les entitats presentin els seus principals projectes. Per últim, la sessió finalitzarà amb una visita guiada a càrrec d’Espigoladors de l’exposició «Espigolar per transformar. Acció col·lectiva per l’aprofitament alimentari», a càrrec de Espigoladors. Aquesta exposició posa en valor el paper fonamental de l’espigolament i la pagesia en la reducció de les pèrdues alimentàries, especialment en la fase de producció primària.
Les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer a través d’aquest formulari.