Home / Concert "La Tercera de Txaikovski", amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Repertori:

Joan Lamote de Grignon:  Poema romàntic  per a baríton i orquestra​ (1912)14′

Salvador Brotons: Nova obra per a baríton, cor amateur i orquestra (2024) 10-15′ – Estrena mundial, obra encàrrec de L’Auditori

Piotr Ilitx Txaikovski: Simfonia n. 3 en Re, op. 29 (1875) 44′

Artistes:

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Carles Daza, baríton

Salvador Brotons, direcció

Programa:

En l’any que es compleixen 75 anys de la mort de Joan Lamote de Grignon, l’OBC recorda la figura del compositor i director que va impulsar profundament la vida musical de la Barcelona de principis del segle XX. Obre el programa el seu  Poema romàntic, en la veu del baríton barceloní Carles Daza.

També amb ell com a solista s’estrena una peça de Salvador Brotons, qui també dirigirà el concert. Aquesta obra està escrita per a baríton, cor amateur i orquestra i s’hi sumen les veus d’El cor canta.

Tanca el concert la  Tercera simfonia de Piotr Ilitx Txaikovski, en què conflueixen xafarderies de tota mena. La composició va ocupar-lo durant un estiu a casa d’un amic –a qui va dedicar-la–, fet que va suscitar comentaris sobre la seva homosexualitat. Hi és clara la influència d’una altra  Tercera, la “Renana” de Schumann, de la qual el compositor era gran admirador. I encara s’ha interpretat la polonesa final com un gest en favor de la independència de Polònia.

Horaris

L'Auditori de Barcelona - Sala 1 Pau Casals

Adreça:
Carrer de Lepant, 150
Districte:
Eixample
Barri:
el Fort Pienc
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733