Home / El Poblet Feminista

Al gener de 2017 neix El Poblet Feminista, un grup motor integrat per diferents entitats de la Sagrada Família per tal d'elaborar i aplicar un Protocol contra agressions masclistes durant les festes majors del barri. El grup ha seguit treballant per enfortir el Protocol i la seva aplicació, per promoure el feminisme al barri i per sensibilitzar sobre la necessitat d'espais i activitats segures per a tothom, lliures de sexisme i masclisme a través de diverses inicatives i accions. Des d'aleshores, el PF ha anat creixent i s'ha anat nutrint de les diferents entitats i de la seva expertesa i coneixement. Fruït de tot aquest treball durant anys, també coordinem els punts liles del barri durant les Festes Majors i les Festes de la Tardor. 

A dia d'avui, l'acció d'El Poblet Feminista s'ha anat ampliant. Som una taula comunitària al barri de la Sagrada Família que es troba de manera periòdica amb altres entitats, equipaments i veïnes, amb l'objectiu d'articular respostes davant les agressions masclistes succeïdes al barri i acompanyar accions en el marc del 25 de novembre, dia contra l'eliminació de totes les violències masclistes o 8 de març, dia de la dona treballadora, entre algunes dates destacades. Com a impulsores i dinamitzadores d'El Poblet Feminista, també organitzem cicles d'activitats i tallers queer i pro lgtbiq+ o amb perspectiva antiracista, doncs creiem que les desigualtats no es poden abordar ni intervenir de manera separada. Participem d'espais externs d'incidència i sensibilització feminista com el Consell de les Dones del districte de l'Eixample, la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere o a les múltiples taules de Pla Comunitari del barri, entre d'altres.

Si ets una veïna, entitat, col·lectiu o equipament i t'interessa participar i aportar el teu granet de sorra, no dubtis a contactar-nos! Puntslileseixample@espai210.org.

 

 

 

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733