Casals de barri contra les violències de gènere

23/11/2021 - 12:21 h

25N. Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, els casals programen activitats feministes. Us en fem un petit recull.

Els casals de barri, durant tot l’any proposen i ofereixen activitats de sensibilització i transformadores que visibilitzen tot tipus de discriminacions. El mes de novembre, per exemple, la ciutadania té la possibilitat de participar en les activitats relacionades amb el 25N, en què es commemora l’atac i la mort de les germanes Mirabal a República Dominicana l’any 1960, com a símbol de la violència patriarcal.  

Hem volgut fer un petit recull d’algunes d’aquestes activitats per convidar-vos a participar-hi i per mostrar la força de les petites-grans accions que sorgeixen de cada barri.

  • Des del casal de barri Espai 210 es farà una “Ruta ecofeminista”, el dia 27 de novembre, organitzada amb altres entitats del barri com Aula Ambiental i La Caníbal. Cal inscripció. Més informació: Espai 210 
  • Al casal de barri La Llacuna, es podrà assistir a un “Taller de límits saludables”, el mateix 25 de novembre a la tarda. Més informació i inscripcions: Casal de La Llacuna.
  • El casal de barri La Cosa Nostra té prevista la Setmana Antimasclista, amb un bon grapat d’activitats, des d’un taller de defensa personal i una sessió de cinema feminista fins a la ‘performance’ del dia 25N “Cadena antimasclista”. Més informació: Casal La Cosa Nostra 
  • Al casal de barri Verdun es llegirà un Manifest contra les violències masclistes i es col·locaran espelmes a la plaça de Francesc Layret. Més informació: Casal Verdun.
  • El casal de barri Trinitat Nova ofereix una exposició, fins al 30 de novembre, titulada “Invisibles. Com les dones van fer (i fan) Roquetes”. Més informació: Casal Trinitat Nova.
  • Al casal de barri Congrés-Indians es farà una coreografia amb els grups de dones del casal, per a la lectura del manifest, el dia 25 de novembre, i estan preparant el mural “Recollim mans”, per decorar el casal. Casal Congrés-Indians.
  • Al casal de barri Torre Baró podrem ‘Desobeir al masclisme’ amb un taller d’ecobosses feministes i l’acció teatral “Les Kellys influencers”. Casal Torre Baró
  • El casal de barri La Pau proposa “Fotografiem les violències” un taller reflexiu i fotogràfic en els llocs on es produeixen les violències al barri. Casal La Pau.

Els casals us esperen per continuar reivindicant un món lliure de violències masclistes. Apropeu-vos al vostre casal de barri i participeu en aquesta i en altres lluites ciutadanes!