Coral Font d’en Fargues: disciplina, compromís i moltes ganes de passar-s’ho bé

29/05/2023 - 08:45 h

Casals de barri. Coneixem la Coral de la Font d’en Fargues, que gairebé des dels inicis assaja setmanalment al casal de barri.

El dilluns al vespre és dia d’assaig al Casal de la Font d’en Fargues. Puntualment s’hi apleguen la quarantena de veïns i veïnes que formen part de la coral del barri. “Primer fem assajos de corda parcials, que alternem setmanalment, i a les vuit del vespre ja ens trobem el grup sencer”, explica David Camargo, baix i actual president de la coral. El cor està format per les veus de sopranos, contralts, tenors i baixos.

“Per cantar amb nosaltres només cal que en tinguis ganes”, anuncien al web de la Coral Font d’en Fargues. Es preparen per obrir una nova convocatòria en els pròxims mesos. No busquen gent que sàpiga solfeig; “són més importants l’actitud i les ganes d’aprendre que els coneixements musicals que tinguis”, detalla Camargo. No es tracta només de cantar, sinó que “compartim experiències un grup humà força gran”. I afegeix: “Ens veiem setmanalment, ens fem companyia”. Ser part de la coral és molt reconfortant en l’àmbit social”.

Que siguin un grup amateur en què no es demanen certificats d’excel·lència no vol dir que no treballin per oferir resultats excepcionals en cada actuació. La responsable que les veus sonin de manera uniforme és la seva directora artística, Marta Finestres. Una prova d’aquesta dedicació i minuciositat en el que fan és el guardó Josep Anselm Clavé, que els va ser atorgat el 2021 per La cascada de Lutour. Música i natura, en la categoria de millor producció en vídeo. Aquest reconeixement va entusiasmar el grup, que aquest any es troba a les portes de celebrar els quaranta anys de trajectòria.

En les darreres setmanes estan ultimant peces de jazz. Es preparen per a dos concerts que fan en col·laboració amb la Coral de Sant Vicenç, de Riells del Fai. El mateix repertori l’oferiran al municipi del Vallès Oriental i a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, que hi ha davant del casal, el diumenge 18 de juny, a les 13.00 hores, una ocasió ideal per gaudir de les veus d’aquesta coral amateur que sona tan bé.