Pal·liar la soledat des dels casals de barri

29/05/2023 - 08:37 h

soledat. S'ha explicat als casals de barri les principals eines que l'Estratègia municipal contra la soledat posa al seu abast per prevenir, detectar i pal·liar la soledat.

S'ha explicat als casals de barri les principals eines que l'Estratègia municipal contra la soledat posa al seu abast per prevenir, detectar i pal·liar la soledat.

S’ha presentat l’Estratègia municipal contra la soledat a la Xarxa de Casals de Barri, en una trobada duta a terme al casal de barri La Verneda a finals d’abril. En aquesta trobada, a més d’explicar les línies estratègiques i de treball de l’Estratègia, també es va posar en coneixement de les persones responsables d’aquests equipaments les principals eines que l’Estratègia municipal contra la soledat posa al seu abast per tal d’ajudar-les a prevenir i detectar possibles casos de soledat no desitjada.

Entre les eines que es van presentar, destaquen els serveis i equipaments municipals que treballen per pal·liar la soledat, de manera directa o indirecta; les entitats registrades a la temàtica ‘Soledat i Aïllament social’ del mapa d’actius, activitats i recursos per a la salut i el benestar – Cerca Salut; el joc familiar d’idees per abordar la soledat ANTÍDOTS; la Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat; la Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament de persones grans en situacions de soledat; i el corpus formatiu ‘Conèixer i Reconèixer la soledat’.