Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Un Laboratori amb ganes de joc

07/02/2020
La música dels Aupa Quartet converteix el CC Albareda en una festa on tots hi jugen

La música no és un joc, però es pot gaudir amb ella com si ho fos i, gaudint-la, comprendre-la: entendre com dialoguen els instruments, què es diuen i què es contesten, com es marca el ritme, com es compon una cançó a partir d'una poesia o com es van sumant les diferents famílies (cordes, percussió...) per tal de fer una composició més complexa.

I això, tot això i molt més, és el que fan al seu Laboratori sonor els Aupa Quartet , un quartet que només està integrat per tres músics, encara que sobre l'escenari es multipliquin. Formats en música clàssica, es deixen guanyar per les melodies de jazz o els imperdibles del pop (Englishman in New York, de Sting) per desconstruir-los i ensenyar els petits com estan fetes per dins les seves melodies. I els petits ho gaudeixen com un joc del qual moltes vegades en són protagonistes: comparteixen els focus amb els músics i es converteixen en part activa de l'orquestra, trepitgen les tecles d'un piano gegant de peus o fan veure que empunyen el violí com si fos una espada làser a l'estil Star Trek.

Al centre cultural Albareda, els menuts s'ho van passar tan bé com els grans: van fer ritmes amb la boca, van picar palmes amb les mans i van acabar tots ben enganxats a l'escenari per no perdre's ni un detall ni una nota.

Al CC Albareda, els Aupa van protagonitzar el seu primer concert al circuit Barcelona Districte Cultural. O sigui que podeu seguir-los la pista pels nostres escenaris si teniu ganes d'un bon joc i de millor música.

Compartir

Altres notícies: