Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Una Mercè per retrobar-se amb artistes i espectacles del circuit

15/09/2023
Del 22 al 25 de setembre el MAC (Mercè Arts de Carrer) omplirà Barcelona d'espectacles i activitats. Entre les propostes hi trobaràs algunes de les companyies que han format part del nostre circuit de cultura als barris.

El Mercè Arts de Carrer (MAC) forma una part important del programa de les festes de La Mercè. Enguany, farà de l’Estació del Nord el seu nou epicentre, estrenarà una illa per a les arts escèniques al carrer Consell de Cent, batejat com 'Oasi MAC', i buscarà nous escenaris tot mantenint el Castell de Montjuïc, el Palauet Albéniz i els parcs de Joan Miró i l’Aqüeducte.

El MAC, que conserva la riquesa del seu esperit de voler mostrar les millors arts escèniques de carrer que es fan ara mateix, compta amb alguns espectacles que, ben segur coneixeràs perquè han format part del nostre circuit. Et volem recordar quins són:

Al Parc de l'Estació del Nord

Al nou epicentre del MAC us retrobareu amb la Cia. Mar Gómez, que l'any 2018 va portar al BDC el seu espectacle de dansa i circ Dios Menguante. Els dies 22, 23 i 24 representaran Sirenes, una proposta de dansa, teatre i circ per a més de 8 anys.

Els mateixos dies, la companyia balear de dansa contemporània Unaiuna us mostrarà que Todo esto era campo, un espectacle per a tots els públics com el que van presentar a la passada edició del BDC: Hacemos como que bailamos.

LosinFormAlls, amb Informal Stage (Espai de Risc Escènic), completen les propostes al Parc de l'Estació del Nord de companyies que han format part del BDC. Els podreu veure de divendres a diumenge.

Al Parc de Joan Miró

Especialitzat en les tècniques del clown, sigui amb paraules o només amb els gestos, Carlo Mô fa més de vint anys que passeja pels escenaris; al BDC va presentar eMe i ara al MAC us sorprendrà amb els titelles i instal·lacions de Yougur, al Parc de Joan Miró, de dissabte 23 a dilluns 25 de setembre.

La cia. Unaiuna, present com us comentàvem a l'Estació del Nord amb Todo esto era campo, actuarà també en aquest espai a prop de Plaça Espanya, els matins dels dies 23, 24 i 25 de setembre.

De dissabte a dilluns, Farrés Brothers i Cia portaran El silenci d'Hamelín, una proposta per a tota la família que ja coneixeu del nostre circuit. Les funcions comptaran amb llenguatge de signes català.

A l'Oasi MAC i més...

Al carrer Consell de Cent, entre els carrers d'Entença i Compte Borrell, hi trobareu una illa dedicada a les arts escèniques: l'Oasi MAC. Entre els espectacles, dues propostes de circ que han triomfat al nostre circuit: et volem convidar diumenge i dilluns a assistir a una nova inauguració de Las Kakofónikas i a l'espectacle A la fresca de la Cia. Anna Confetti.

Finalment, entre l'oferta de diumenge a la tarda al Parc de l'Aqüeducte, hi trobareu a Don Davel que, amb Carlos Espósito i Elena Xibillé, representarà Riures per Sierra Leone, un espectacle per a tots els públics. Però si vols saber més del MAC i de la seva programació entre els dies 22 i 25 de setembre, tens tots els horaris disponibles a la web de La Mercè 2023.

Compartir