Gala Orgullosa 28J: música per celebrar la diversitat sexual i de gènere

En el marc de les activitats de l’Orgullosa, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, tindrà lloc una gran gala musical a l’Anella Olímpica en què participaran Maruja Limón, Maria Arnal, Marcel Bagés, Rodrigo Cuevas i Putochinomaricón. Una actuació destacada serà la cloenda de la celebració amb Samantha Hudson.

08/06/2022 16:52 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb una gran gala musical per reivindicar els drets i les llibertats LGTBI i visibilitzar les dissidències sexuals i de gènere i les diversitats familiars.

Aquesta festa, que s’afegirà a tots els actes de reivindicació de l’Orgull ja consolidats a la ciutat i liderats per les entitats, tindrà lloc a l’Anella Olímpica el 28 de juny, a partir de les 17.00 hores. L’accés serà gratuït i s’hi podrà entrar per ordre d’arribada fins a completar l’aforament.

La gala tindrà lloc després de les mobilitzacions previstes per al cap de setmana del 25 de juny, organitzades pel col·lectiu i protagonitzades per la comunitat LGTBI. Així, després dels actes liderats per les entitats, Barcelona tornarà a pronunciar-se en favor de la defensa de les llibertats de les persones LGTBI amb aquesta festa d’artistes.

Més d’una dotzena d’artistes

La gala es dividirà en quatre actes, amb un primer bloc conduït per Maruja Limón i les actuacions de Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles i Flamenco Queer.

A continuació actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés amb la col·laboració de Rodrigo Cuevas i un cos de ball, en una posada en escena d’evocació renaixentista.

El tercer acte estarà liderat per l’artista Putochinomaricón en col·laboració amb Rizha i  Boyband Babae amb King Massalami, Ken Pollet, Megane Mercury (Mercurio Retrógrado) i Chenta (Papi Papushca) i Cali.

Tancarà la gala un DJ set amb Samantha Hudson, nom artístic d’Iván González Ranedo, artista, cantant, performer, actriu, celebritat d’internet i activista del col·lectiu LGBTI. Serà un DJ set d’una hora, que alhora serà el seu debut en aquest format. Hi haurà bogeria, decibels i molt de ritme per tancar la primera celebració de L’Orgullosa Barcelona amb el segell de la reina del queer i l’underground.

L’Orgullosa Barcelona

La gala musical del 28J és un dels actes destacats de la programació de l’Orgullosa, que durant més d’un mes celebra, reivindica i defensa els drets i les llibertats dels col·lectius LGTBI amb activitats a tots els districtes.

El Centre LGTBI, un equipament pioner de referència

El Centre LGTBI de Barcelona és un espai de trobada, reflexió i visibilitat sobre la diversitat sexual i de gènere que ofereix a la comunitat LGTBI i la resta de la ciutadania un equipament públic transversal. Disposa d’un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació i atenció directa, en coordinació amb les entitats i les diverses administracions.

Entre l’activitat del centre destaca també el desenvolupament d’un programa cultural, d’acció comunitària i sensibilització obert a tota la societat. El Centre LGTBI es troba al carrer del Comte Borrell, 22.

Un moviment amb història

L’històric moviment LGTBI de Barcelona ha nascut i crescut amb les diverses entitats i ha viscut també moments difícils, amb fites destacades com l’emblemàtica manifestació de la Rambla del 1977. En l’actualitat el col·lectiu treballa incansablement per continuar conquerint drets. En moments en què els discursos d’odi tornen a guanyar presència, l’Ajuntament de Barcelona vol, de manera paral·lela a les polítiques que du a terme dia rere dia, redoblar la veu d’una ciutat orgullosa de la seva diversitat i manifestar-se clarament en defensa de l’Orgull.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades