XV premi 25N: xarxes segures i lliures de violència masclista

El projecte “A la xarxa lliures i segures”, de l’entitat Donestech/Alia, guanya el XV premi 25N, un reconeixement que s’entrega anualment amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

18/11/2020 18:41 h

Ajuntament de Barcelona

Impulsar projectes feministes que ajudin a empoderar les dones i a visibilitzar i combatre la violència masclista és l’objectiu del premi 25N, un guardó que, des de fa quinze anys, promou la lluita contra la violència masclista des de projectes comunitaris barcelonins mitjançant recursos econòmics i suport institucional, i que cada any posa el focus en una vessant concreta de la violència masclista.

Violència masclista a les xarxes socials

L’edició d’enguany, amb el lema “Block the troll: estratègies feministes a les xarxes”, vol donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig col·lectiu dels assetjaments i la violència masclista vers les dones als entorns digitals.

El projecte guanyador del XV premi 25N ha estat “A la xarxa lliures i segures”, de l’entitat Donestech/Alia. Aquest projecte vol crear una campanya gràfica creativa, clara, directa i útil, amb gifs que es difonen a través de diversos suports en línia.

Inspirada en els ciberfeminismes, s’adreça especialment a les dones i persones LGTBIQ perquè identifiquin i coneguin el ciberassetjament i disposin d’eines per autodefensar-se i fer front a les violències masclistes als entorns digitals, tant de manera individual com col·lectiva.

Campanya municipal contra el ciberassetjament

Aquest és també l’objectiu de la campanya municipal per al 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones: visibilitzar el ciberassetjament que pateixen moltes dones a través de les xarxes socials i donar eines de suport mutu per generar xarxes de sororitat i combatre la violència masclista de manera conjunta.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades