Com detectar i actuar front a la violència masclista?

El Circuit Territorial de Sants-Montjuïc contra la Violència Masclista aborda de forma integral, multidisciplinària i transversal les situacions de violències masclistes que pateixen les dones i els seus fills i filles. La 'Guia del bon tracte' que s'acaba d'editar et diu què fer quan sospites que s'està exercint la violència masclista i recull tots els recursos professionals públics a l'abast a Sants-Montjuïc.

18/11/2020 19:19 h

Mupert

Sospites que un home que coneixes està exercint la violència masclista? Aprofita qualsevol anècdota per deixar-la en ridícul? No deixa que la seva parella quedi amb altra gent? Controla els missatges de la seva parella? Creus que pot tenir comportaments violents? Sovint se sobrepassa i perd el control? Vols saber com ajudar-lo?

Sospites que una dona que coneixes està patint violència masclista? Alguna persona del teu entorn se sent pressionada per la seva parella? Quan li preguntes com va la seva relació de parella, canvia de tema? La veus més trista o que li ha canviat el caràcter? Perceps que ella reacciona amb por? Escoltes que ell l’amenaça o bé t’explica com l’amenaça? Vols saber com ajudar-la?

Trobaràs totes les respostes i recursos professionals disponibles a la nova Guia del bon tracte que s’acaba de publicar a Sants-Montjuïc, amb les adreces i telèfons de cada servei que podria haver d’intervenir-hi: centres d’atenció primària (CAP), de serveis socials (CSS), SARA (Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida), SAH (Servei d’Atenció Home), PIAD (Punt d’Informació i Atenció a les Dones), ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva)… a més de la línia d’atenció contra la violència masclista (900 900 120) i del servei d’urgències al que cal acudir en cas d’agressió sexual, que és el de l’Hospital Clínic.

La guia ha estat elaborada des del Circuit Territorial de Sants-Montjuïc contra la Violència Masclista, a través del qual professionals de serveis, institucions i entitats amb un paper actiu en la prevenció, la identificació, l’atenció, la recuperació i la reparació de les violències masclistes treballen en xarxa. Divendres passat van fer una jornada de treball conjunta a través de videoconferència, que podeu veure en vídeo en aquesta mateixa notícia. El Circuit Barcelona contra la Violència Masclista està impulsat i coliderat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia