Preguntes freqüents

Informacions genèriques

Tot comença el dia 23 la tarda amb el pregó. A partir d’aquest tret de sortida, hi haurà activitat fins que el Piromusical tanqui la festa el 26 de setembre . És a dir, seran quatre dies de festa: dijous 23, divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26.

Com cada any, totes les activitats són gratuïtes tot i que a causa de la situació sanitària, serà imprescindible fer reserva de localitats a través del web lamerce.barcelona.

La festa començarà entre 10.45 i 11h, depenent dels espais, i mai acabarà després de les 00.30h. Llavors haurà arribat el moment de que tothom torni a casa.

Seran concerts d’una hora de durada aproximadament que se celebraran en sessions de matí, tarda i vespre. Els espectadors hauran d’estar asseguts. I mai acabarem després de les 00.30 de la matinada.

Els espais on se celebraran concerts són molts i es troben a molts districtes de la ciutat: plaça Reial, el Moll de la Fusta, plaça de Joan Coromines, Antiga Fàbrica Estrella Damm, Estadi Olímpic de Montjuïc, Teatre Grec, camp de futbol municipal Vall d’Hebron, plaça Major de Nou Barris, recinte Fabra i Coats i Plataforma Marina Fòrum.

No es podrà entrar ni menjar ni beure als recintes, excepte en el cas d’aquelles persones que tinguin necessitats especials. La majoria dels espais de la Mercè disposaran d’un servei bàsic de bar.

A causa de les circumstàncies sanitàries i per tal d’evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat, els focs del Piromusical es llançaran des de quatre ubicacions diferents. D’aquesta manera, es crearà un espectacle d’abast ciutadà.

L’Ajuntament distribueix gratuïtament 15.000 cartells de la Mercè 2021 per celebrar-ne el 150è aniversari. Consulta els punts de distribució. També el pots descarregar des del web municipal Cartells de Barcelona.

El sistema de reserva de localitats

S’ha establert un període de reserva esglaonat. Podreu fer reserva en dies diversos segons el tipus d’activitat:

Reserves per als concerts del BAM: A partir del dimarts 14 (dues entrades per reserva).
Reserves per als concerts d’Acció Cultura Viva: A partir del dimarts 14 (dues entrades per reserva).
Reserves per els concerts de Música Mercè: A partir del dimecres 15 (dues entrades per reserva).
Reserva per a les activitats de Cultura Popular: A partir del dijous 16 (tres entrades per reserva).
Reserva per a les activitats de Mercè Arts de Carrer: A partir del dijous 16 (tres entrades per reserva).

Cada persona identificada amb un correu electrònic vàlid podrà reservar a través del web de lamerce.barcelona o bé de l’aplicació Mercè 2021.

Només es podran fer dues reserves per dia: una per a activitats de música (ja sigui Música Mercè, BAM o Acció Cultura Viva) i una altra per Mercè Arts de Carrer o activitats de cultura popular.

Per fer una reserva, cal accedir al web de la Mercè: lamerce.barcelona o a l’aplicació per a mòbils Mercè 2021, i cercar l’activitat a la qual voleu assistir.

Heu de consultar la fitxa de l’activitat a la qual desitgeu assistir-hi. Allà trobeu si aquesta activitat té reserva individual o si esteu fent reserva per a una activitat agrupada (estan marcades amb aquest dibuix Activitat Agrupada). La reserva agrupada inclou diverses activitats que es realitzen en un mateix recinte i en una mateixa franja horària, que pot ser de matí, tarda o vespre.

  1. Activitats agrupades: al clicar per fer la reserva, la pantalla us mostrarà les diferents franges horàries on es realitza l’activitat escollida i s’informarà de la resta d’activitats que es duen a terme en cada una d’aquestes franges. Caldrà triar la franja desitjada, clicar sobre el botó ‘Reserva l’entrada’ i omplir el formulari corresponent.
  2. Activitat individual: Si l’activitat no mostra la indicació d’activitat agrupada, la reserva que feu serà vàlida només per a l’activitat triada i en l’horari escollit. En aquest cas, també cal clicar sobre el botó ‘Reserva l’entrada’ i omplir el formulari corresponent.

En tots els casos, caldrà omplir els camps del formulari de reserva. Se us demana una adreça de correu electrònic on rebreu la confirmació de la reserva. El correu electrònic permet garantir la traçabilitat si s’activés el protocol per covid-19.

La confirmació que rebreu per correu electrònic és la vostra entrada i la de les persones que assisteixen amb vosaltres a l’activitat. Cal que conserveu aquest correu i que porteu les entrades impreses o descarregades en format digital al vostre telèfon mòbil.

S’haurà de guardar aquest mail per si finalment no es pot acudir i s’ha d’anul·lar la reserva.

En el cas que les reserves per l’espectacle s’hagin exhaurit, un botó ho indicarà a la fitxa de l’activitat.

Aquestes indicacions no són vàlides per a les reserves dels concerts de la Plataforma Marina del Fòrum i de l’Estadi Olímpic, on el primer pas és consultar disponibilitat i assignar-vos seient. La reserva serà vàlida per a tots els concerts del dia. Assistiu a aquests concerts amb la màxima puntualitat ,  ja que les reserves no validades a l’inici del segon concert poden ser  anul·lades i  reassignades.

Per a les activitats del festival Barcelona Acció Musical (BAM), d’Acció Cultura Viva i de Música Mercè, cada persona identificada amb un correu electrònic vàlid podrà fer una reserva per a un màxim de dues localitats. 

Per a les activitats de Mercè Arts de Carrer i de Cultura Popular, el màxim per reserva és de tres entrades.

Les reserves es poden fer mitjançant el web lamerce.barcelona o mitjançant l’aplicació mòbil Mercè 2021.

Les persones que no disposin d’accés a internet podran fer la reserva per telèfon, fins dimecres 23, trucant al 933 161 038 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 15.00 hores). Recordeu, però, que per evitar col·lapsar aquest servei, es demana que únicament el facin servir aquells ciutadans i ciutadanes que no puguin accedir a internet ja que el web i les aplicacions mòbils són els canals principals i més efectius per formalitzar les reserves.

No s’acceptaran reserves mitjançant el correu electrònic.

A l’entrada que haureu rebut, us indiquen l’hora d’obertura de portes, de tancament de portes i d’inici de l’espectacle. Recomanem arribar amb antelació.

Fins i tot si no heu aconseguit cap reserva, podeu viure la festa gràcies a Mercè en obert. Part de les activitats programades es podran veure en directe mitjançant els webs de la Mercè, betevé i Barcelona Cultura. D’altres es retransmetran per betevé, mitjà de comunicació oficial de la Mercè 2021. Sintonitzeu-la si no heu pogut accedir a una reserva o si, simplement, preferiu viure la Mercè des de casa.

Al web lamerce.barcelona trobareu la relació d’actes que formen part de la Mercè en obert i també us podreu informar a través de les nostres xarxes.

Sí. No només podeu sinó que us preguem que ho feu. Una cadira buida és una oportunitat perduda: la d’algú que s’ha quedat sense entrada i no podrà gaudir la festa en directe.

Retornar-la serà molt senzill:

  • Des del correu de confirmació:  En la part inferior del correu apareix el text “Vols cancel·lar alguna de les teves entrades?”; si hi accediu, podreu cancel·lar una, dues o les tres entrades reservades.
  • Si heu perdut el correu de confirmació: Haureu d’anar al web i clicar a la fitxa de l’activitat de la qual voleu retornar entrades. A la part superior dreta trobareu  el text “Gestiona la teva reserva”. Quan cliqueu, se us demanarà el correu electrònic amb el qual vau fer la reserva i rebreu un nou correu de confirmació de la reserva. Des d’aquest nou correu la podreu cancel·lar com un hem explicat en el punt anterior.

L’opció estarà activa tant si hi ha localitats disponibles com si ja estan exhaurides. Us demanem que, per respecte a la resta d’espectadors i espectadores, cancel·leu les vostres entrades si no podeu assistir a l’activitat.

Si heu perdut el comprovant de les reserves, el podreu recuperar accedint a la fitxa de l’espectacle que trobareu al web o a l’aplicació mòbil, fent clic sobre l’opció “Gestiona la teva reserva”.

A la confirmació que rebreu al correu electrònic s’especifiquen les recomanacions de protecció bàsiques: ús obligatori de mascareta, arribar amb antelació per tal de facilitar l’entrada esglaonada, mantenir la distància de seguretat de dos metres en cas de cues a l’entrada i també a l’interior.

Podeu consultar tota la informació al web lamerce.barcelona.

Podeu dur l’entrada impresa en paper si ho preferiu, però és recomanable que la porteu descarregada al vostre telèfon mòbil.

Recordeu tenir-la a punt en el moment d’accedir al recinte.

No. Tret que tingueu l’entrada confirmada prèvia reserva al web lamerce.barcelona, no podreu assistir a cap activitat de la festa de manera presencial.

Totes les activitats tenen l’aforament limitat per complir les mesures sanitàries de distància social i per garantir la traçabilitat de les persones assistents. Per aquest motiu, hi haurà un servei de control d’accés i validació d’entrades en totes les activitats organitzades. És important que tothom actuï des de la responsabilitat individual i col·lectiva per fer una Mercè segura per a tothom.

Si no disposeu d’entrades podeu consultar al web les activitats + Mercè, una àmplia proposta d’iniciatives que organitzen equipaments culturals amb motiu de la Mercè.

També podeu seguir en directe les activitats que us proposa la Mercè en obert mitjançant els webs de la Mercè, betevé i Barcelona Cultura, i les emissions televisives de betevé, mitjà de comunicació oficial de la festa.

Consulteu en els punts anteriors com heu d’anul·lar una reserva. Si teniu una incidència d’algun altre tipus i l’heu de comunicar, podeu enviar un correu a reservesicub@bcn.cat.

Per a més informació sobre cancel·lacions i recuperació d’entrades, vegeu els punts corresponents.

Sí, la mateixa fitxa de l’activitat mostra un botó per fer la reserva. Si les localitats s’han exhaurit, el botó canviarà de missatge i ho indica. 

Si en algun espectacle tornen a quedar localitats disponibles perquè algú ha anul·lat la seva reserva, aquesta circumstància quedarà automàticament reflectida en el missatge del botó de reserva.

La limitació d’aforaments i la distància de seguretat fan que, enguany, no calgui fer una reserva específica si el ciutadà o ciutadana té mobilitat reduïda. Les persones amb mobilitat reduïda ocuparan els mateixos espais que la resta de ciutadans i ciutadanes. Cada espai programat comptarà amb un servei d’acomodació que garantirà la distància de seguretat.

Tots els espais de la Mercè són accessibles excepte quatre escenaris del Parc del Turó de la Peira, donades les dificultats orogràfiques d’aquest espai.

Si teniu nens i nenes petits i veniu amb un cotxet, heu de saber que molts espais de la festa disposen d’un lloc específicament destinat per aparcar-lo.

Per accedir al recinte, les persones menors de 18 anys, si no van acompanyades del seu tutor o tutora legal, hauran de presentar una autorització d’aquest tutor o tutora i anar acompanyats d’una persona adulta.

Per a més informació

Consulteu el web lamerce.barcelona, on trobareu informació sobre la programació per dies, horaris, espai, tipus d’activitat i districte on es fa. També podreu consultar una fitxa descriptiva de cadascuna de les activitats amb informació més detallada.

També trobareu informació de totes les activitats i de possibles incidències a les nostres xarxes socials: @bcnCultura, @festivalBAM, @culturapopularbcn i @culturavivabcn.

Des del web podreu fer reserves per assistir presencialment a les activitats de la festa però, paral·lelament, també podreu consultar tota la informació sobre la Mercè en obert, és a dir, sobre totes aquelles activitats (des del pregó o concerts a actes tradicionals, passant per activitats d’arts de carrer) que es retransmetran mitjançant les xarxes o bé es podran veure per betevé, mitjà de comunicació oficial de la festa. 

A la planta baixa del Palau de la Virreina, l’Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU) ofereix informació general relativa a la Mercè 2021. Podeu contactar-hi de les maneres següents:

  • Trucant al telèfon 933 161 000.
  • Escrivint al correu electrònic a infoicub@bcn.cat.

També podeu trucar al 010.

A través de les nostres xarxes socials (@bcnCultura, @festivalBAM, @culturapopularbcn i @culturavivabcn) i també d’avisos i alertes de l’APP i del web de la Mercè lamercè.barcelona.