Sant Jordi 2022 a Barcelona

La Diada de Sant Jordi 2022 va recuperar la normalitat prepandèmica amb la creació d’una superilla literària entre la Diagonal i la Gran Via i els carrers de Balmes i de Pau Claris, amb espais amb parades diferenciats per als professionals i per a les associacions. Els llibreters i els floristes van disposar també d’espais en exclusiva en diferents punts de la ciutat, i els establiments van poder vendre els productes al carrer del 21 al 23 d’abril.

 • Fins el proper Sant Jordi

  Aquest web es tornarà a actualitzar per Sant Jordi 2023. De moment, et deixem un vídeo amb un recull de les millors imatges d’aquest Sant Jordi 2022. Malgrat la pluja, el vent i la pedra, els veïns i veïnes de Barcelona van tornar a omplir els carrers de la ciutat.

 • Dracs de ceràmica
  La llegenda de Sant Jordi

  El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

 • La tradició: roses i llibres
  La tradició

  Sant Jordi és cultura, flors i amor. I de la mateixa manera, Barcelona és Sant Jordi. Poques celebracions populars uneixen tant els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Coneix-ne la tradició!

 • El cartell de Sant Jordi

  Baixa el cartell de Sant Jordi, una obra il·lustrada per Josep Prat Sorolla, SEPE, i dissenyada per Arauna131, o recull-lo a la Sala Ciutat. Se’n repartirà un per persona fins que se n’esgotin les existències.

 • Superilla literària
  Superilla literària

  Barcelona va celebrar aquest Sant Jordi amb una superilla literària al centre de la ciutat que recuperava la normalitat prepandèmica. Els llibreters i els floristes van disposar d’espais en exclusiva en diferents punts de la ciutat. Es va recomanar desplaçar-se a peu o amb transport públic subterrani.

 • Llibre d'una parada de llibres
  Diàlegs de Sant Jordi

  Com a pròleg de la Diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona va oferir tres jornades de converses entre autors i lectors.

  On: auditori del Disseny Hub Barcelona i CCCB
  Quan: del 19 al 21 d’abril

 • Pregó de la Lectura 2022

  El Pregó de la Lectura de Sant Jordi d’enguany ha anat a càrrec de l’escriptora Imma Monsó.

  • On: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Quan: 22 d'abril, a les 18.00 hores

  Retransmissió en diferit

 • Actors vestits d'època reben el públic que visita el Saló de Cent
  Portes obertes a l’Ajuntament

  El dissabte 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona va celebrar una jornada de portes obertes, de 10.00 a 20.00 h. L’accés va ser lliure i gratuït.

Recomanacions de les biblioteques de Barcelona

Més informacio

Amb motiu dels Diàlegs de Sant Jordi, enguany les biblioteques us proposen lectures relacionades amb les autores i els autors que hi participen i amb la pregonera, Imma Monsó.

Monsó és una escriptora i professora catalana que escriu principalment novel·les i llibres de relats. La seva obra ha rebut diferents reconeixements, entre els quals destaquen el premi Prudenci Bertrana del 1998, el premi Ciutat de Barcelona del 2004, el premi Maria Àngels Anglada del 2007, el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull del 2012 i el Premi Nacional de Cultura del 2013.

Germanes
Germanes

Imma Monsó

La Rita es retreu, any rere any, haver acceptat d’organitzar el sopar de Nadal. Mentre la majoria de gent es marca propòsits ambiciosos per a l’any nou, amb objectius que canviaran les seves vides, ella s’ha de conformar amb aquest intent de negativa que sempre es va ajornant.

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Superilla literària i altres zones amb parades

 • ­Superilla literària
 • Entitats
 • Professionals
 • Carrers només per a vianants
 • Altres zones amb parades

Superilla literària i altres zones amb parades

Saber-ne més

Novetats de Barcelona Llibres

Més informacio

Et donem a conèixer les últimes novetats i recomanacions dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobaràs durant el dia de Sant Jordi a la nostra parada de llibres del passeig de Gràcia (entre la Gran Via i el carrer de la Diputació), i a la llibreria de la Sala Ciutat, de 10.00 a 20.00 hores.

 • El més petit de tots

  El més petit de tots

  Lola Anglada i Sarriera

  Publicat el 1937 i recuperat ara en el 130è aniversari de l’autora, és una mostra excepcional de la lluita antifeixista i el catalanisme popular.

 • Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

  Un trajecte pels feminismes fílmics

  Marta Selva Masoliver i Anna Solà Arguimbau

  30 anys de pel•lícules que han contribuït de manera decisiva als debats feministes. Un assaig essencial i innovador sobre el cinema i el feminisme.

 • Libro: 32 bèsties. Bestiari de Barcelona

  32 bèsties. Bestiari de Barcelona

  Laia Berloso (il•lustració) i Nico Alonso (text)

  Coneix la història del bestiari dels barris de la ciutat. Un llibre joc, per pintar les 32 bèsties i muntar en 3D les que formen part del Seguici Popular.

 • Llibre: Els camins antics de Barcelona

  Els camins antics de Barcelona

  Xavier Martínez i Edo

  21 itineraris de senderisme urbà seguint les traces dels camins antics al Pla de Barcelona. Una altra manera de caminar per Barcelona.