5 anys d’Arnau Gallery!

Antoni Hervàs i Pau Magrané van començar el dia 11 d’octubre una nova obra sobre el mur de l’antic Teatre Arnau al Paral·lel de Barcelona. Serà un mural, col·laboratiu, inspirat en tota la història del Raval, i amb records especials cap a l’antic “barri xino”, que ve a celebrar els 5 anys que fa que aquest mural es pinta i es repinta de forma col·laborativa entre activistes, graffiteres, artistes i veïnes de la ciutat. Parlem de  l’Arnau Gallery.

El procés creatiu que s’inicia a càrrec d’Hervàs i Magrané durarà entre 1 setmana i 10 dies i s’acabarà el proper 20 d’octubre. El mural està composat per un frontal de 25×2,5 metres i dos laterals de 4×4 metres.

Mural Arnau Itinerant

QUÈ ÉS L’ARNAU GALLERY? FELIÇOS 5 ANYS!

Arnau Gallery és el projecte mural amb caràcter rotatiu ubicat a la façana Teatre Arnau. Va néixer fa cinc anys com un projecte dins del programa del Teatre Arnau -un equipament públic de gestió comunitària que recupera l’ànima de l’últim teatre de barraca de Catalunya i que desenvolupa una programació sense seu des de 2017-. Arnau Gallery ofereix un espai artístic de lliure accés i no té vocació de permanència, malgrat que és un mural de gran format. Pretén, a més, donar suport a les demandes comunitàries del Teatre Arnau Itinerant, un projecte dins el marc de Cultura Viva de Barcelona Cultura, dirigit i comissariat per Antoine Careil amb el suport de Xavier Ballaz.

El pròxim mes de novembre l’Arnau Gallery celebrarà el seu cinquè aniversari. Inicialment era un projecte paral·lel a la Plataforma Recuperem l’Arnau (que va esdevenir el programa Arnau Itinerant), i funcionava com una forma de donar visibilitat a l’edifici i les demandes comunitàries. Des de llavors, cada dos mesos s’ha convidat a dos artistes a pintar el mur de l’Arnau conjuntament, amb la idea de potenciar confluències i construir cultura comunitària. En 5 anys, s’han convidat a quasi 100 artistes i han fet 60 sessions esdevingudes en 60 murals diferents.

Imatge arxiu Arnau Gallery

MACBA, IMPLICADA AMB EL TEATRE ARNAU A TRAVÉS DE L’ARNAU GALLERY

L’Arnau Gallery sempre ha estat un projecte que cerca col·laboracions i sinèrgies. I als seus cinc anys, ha tancat una col·laboració important amb el MACBA.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona inaugura aquest mes d’octubre una exposició amb artistes de la base local de Barcelona –Apunts per a un incendi dels ulls.Panorama 21, entre els quals hi trobarem l’Antoni Hervàs, veí del Raval i fan de l’Arnau Gallery. Aquest artista serà present tant a l’exposició del MACBA, on exposarà una obra amb reminiscències a l’antic Teatre Arnau; com a l’Arnau Gallery amb el seu mural junt amb Magrané, que es coproduirà entre l’Arnau Gallery i el MACBA.

 

*Noticia originalment publicada a la web de Cultura Viva: https://www.barcelona.cat/culturaviva/accio/arnau-gallery-celebra-5-anys