Ciutat Efímera Endins – Creació Comunitària de dones del Poble Sec – Feminismes i Memòria.

Al llarg de quatre mesos es va desenvolupar un procés creatiu comunitari liderat des de Dau al Sec amb el suport del Programa Teatre Arnau Itinerant.

Vuit dones del barri, es van trobar amb el director teatral Jaume Sangrà, per tal d’explorar algunes preguntes al voltant de la migració, el barraquisme i la memòria del barri…

Un primer resultat es va presentar el 8 d’octubre en les Fontades Comunitàries de Viu Montjuïc 2023, coordinades des de la Taula de Cultura Comunitària del PDC Poble Sec, després de continuar aprofundint, es va presentar a la Sala Dau al Sec el 16 de desembre.

Ciutat Efímera Endins

Si ens remuntem cap als anys 60, ens podem preguntar què hi passava dins i fora de les més de 6.000 barraques ubicades a l’extrem nord del barri del Poble Sec.

En aquell moment, i actualment coneguda com a CIUTAT EFÍMERA, unes 30.000 persones immigrants majoritàriament provinents del Sud hi van implantar els seus costums i tradicions, la seva vida.

De manera comunitària i intergeneracional, han revisitat aquell període del barri del Poble Sec i inevitablement indagat en el fenomen general del barraquisme a la Barcelona del s. XX. A través de les veus de les persones participants, de les seves interaccions i diàlegs, presentaran un espectacle per celebrar la força del llegat i la diversitat del present.