La Reina del Cuplet del Sigle XXI té un nom i aquest és Glòria Ribera!

Cuplets i cants populars amb missatge feminista plens de l’esperit de les dones que van omplir i omplen de cultura el #Parallel van sonar el dissabte 20 de gener al Solar Talia (Paral·lel 100).

Com fa 8 anys a les gales de l’Arnau, la Glòria Ribera ha tornat a reivindicar amb la seva veu, un Paral·lel cultural, comunitari, popular, amb memòria i que no s’amoïna a l’hora de dir i cantar el que pensen les dones.  Ho ha fet amb un repertori musical variat i extravagant, amb què l’artista rescata i remescla les cançons més conegudes del gènere a més de presentar noves versions inspirades en les temàtiques més canalles i políticament compromeses.

Va ser un matí ple d’aquest sol inesperat d’hivern, i més de 150 persones van gaudir d’un espectacle divertit i atrevit que va captivar a un públic intergeneracional amb cuplets del 36 i fins i tot, dels anys vint, és a dir, que veritables joies es van sentir al Solar on va fa dècades va existir el Teatre Olympia Talia. Gràcies a la Glòria per recuperar i reivindicar la memòria de les cupletistes del segle passat per tal de mantenir el seu esperit crític, d’alliberament i de resistència que el discurs hegemònic no ha transmès amb prou glòria.

El teatre Arnau va programar aquesta fita dins de la Festa Major de Sant Antoni i en col·laboració amb la Vocalia de Feminisme de l’AAV de Sant Antoni i la Federació d’entitats de Calàbria 66.