Vés al contingut

Programa

CONCERT DE JOANA DARK
- h
Paral·lel 62
Joana Dark presenta el seu primer EP, “La Lireta”
Participant:

 

“La Lireta”, és el primer EP de Joana Dark, un projecte musical i de recerca que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que varen deixar constància del costumisme i les tradicions dels segles passats a Catalunya.

Mitjançant la recuperació de textos antics es cerca la reflexió sobre les arrels rurals dels nostres costums actuals, així com l'anàlisi del seu present, sempre des de la visió de la dona.

“La Lireta” es basa principalment en una de les obres més importants de l'etnòleg i folklorista català: Joan Amades. La recerca i triatge tan concret s’ha fet partint d’un objectiu clau pel projecte: donar veu a la dona del segle passat i donar-li una nova perspectiva.

Joana Dark és un projecte que inicia Ariadna Rulló, qui fullejant llibres i esbossos del seu pare, decideix endinsar-se per primera vegada en l’univers de l’imaginari folklòric que va poder mamar des de ben petita i portar-lo als seus coetanis transformant-ne el format però mantenint la lletra original.

El directe híbrid de l'artista busca acostar les melodies tradicionals al públic actual i experimentar amb elles, fent-ne una reinterpretació adaptada al context sonor contemporani, tenint-hi especial pes la música electrònica.

També et pot interessar

Share