Institut de Cultura

Creat el 1996, com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).  Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Notícies

materials arqueològics recuperats

A partir de dilluns, 14 de setembre, es posa en marxa #ArqueBorn, un projecte de recerca integral de tot el conjunt del jaciment del Mercat del Born, que permet anar descobrint l’empremta de part de la història i patrimoni de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa desenvolupada des del 2016, en col·laboració amb el Servei d’Arqueologia de Barcelona.

Mesurar la participació cultural? Com i per a què

L’Observatori de Dades Culturals i el Centre d’Estudis i Recursos Culturals reflexionen sobre aquesta qüestió en una conferència.

Sala Barcelona (Foto: Clara Orozco)

El Sala Barcelona tanca el cicle de música al Castell de Montjuïc amb molt bon gust de boca.

Imatge amb la frase "Ajuts per a l'adaptació d'espais"

Les subvencions, dotades amb 250.000 euros en conjunt, tenen l’objectiu d’ajudar aquests espais a adoptar les eines i els recursos que estableixen els protocols de prevenció sanitària.