Tornar

Una de les sales del museu.

Anem de viatge a l’Orient?

El Museu Etnològic i de Cultures del Món ens convida a recórrer el continent asiàtic per mitjà de les seves tradicions.

És el continent més extens del planeta, amb una superfície que representa gairebé la tercera part del conjunt de la seva àrea terrestre. Però Àsia ens fascina, sobretot, pels seus costums ancestrals o per la seva cultura. Per conèixer una mica més els pobles que l’habiten, els del present i els del passat, el Museu Etnològic i de Cultures del Món us proposa participar en un joc de pistes familiar que us permetrà descobrir tradicions de l'illa de Palawan a les Filipines, de l’Índia, el Tibet, Tailàndia, Birmània, el Japó, la Xina i Corea: entre altres objectes, hi trobareu titelles, estris per caçar, per fer música... També elements per al culte, com ara déus i deesses hinduistes i budistes.

Per arribar a les diferents destinacions, lògicament, caldrà seguir les pistes que hi anireu descobrint. No val a badar: els i les participants hauran de parar atenció a tot el que els envoltarà i esmolar el seu enginy. A través d’aquest joc, emprendran un viatge extraordinari, del qual tornaran amb un munt de coneixements. Joc de pistes: Anem de viatge pel continent asiàtic és un recorregut per les sales de l’Etnològic que exhibeixen figures, bijuteria i altres objectes a la seu Montcada del museu, una manera d’incentivar l’aprenentatge actiu i l’observació, i d’acostar les nenes i els nens a uns mons que, segurament, desconeixien.

Per jugar-hi es pot formar un grup de quatre persones com a màxim, o fer-ho de manera individual. El joc és gratuït i està disponible a la recepció del museu. Anem de viatge pel continent asiàtic, però sense moure’ns d’un dels barris més màgics de la nostra ciutat.

Data de publicació: Dimarts, 21 Juny 2022
  • Comparteix