Tornar

‘Guinea: el franquisme colonial’

Un recorregut històric per la Guinea franquista

L’Espai Avinyó acull la mostra "Guinea: el franquisme colonial", que repassa amb fotografies els efectes de la dictadura al país africà.

Durant anys, els espanyols van ser sotmesos a un règim d’excepció que els va encabir en un partit únic, se’ls va imposar una educació dogmàtica i se’ls va negar qualsevol mena de representació democràtica. El mateix va passar a Guinea que, del 1926 al 1968, era una colònia espanyola i, per tant, els equatoguineans van haver de viure dins la dictadura, però ells per partida doble. Fruit de la colonització també se’ls van extirpar les manifestacions socials i culturals pròpies. Gràcies a l’exposició "Guinea: el franquisme colonial" podreu descobrir com l’anomenada Guinea Espanyola va ser més que un colonialisme, obrint un espai de diàleg sobre aquest capítol de la història espanyola que ha quedat desatès pels llibres tot i els grans abusos que la dictadura franquista va dur a terme en ple continent africà.

L’exposició "Guinea: el franquisme colonial" estarà oberta del 26 de novembre al 31 de març, i la podreu veure a les sales de l’Espai Avinyó. Aquest centre s’encarrega d’impulsar reflexions sobre el que implica la diversitat cultural en tots els àmbits de la societat i sobre els reptes que suposa l’intercanvi de sabers i coneixements procedents de diferents llocs del món. És per això que constantment organitza activitats de diferent tipus per fer divulgació d’aquest tema a la ciutadania.

L’entrada a la mostra és lliure i gratuïta. Trobareu tota la informació al web de l’Espai Avinyó.

Data de publicació: Dimecres, 27 novembre 2019
  • Comparteix